Ναπολέων – Επιπλέων

18:17 18/5/2012 - Πηγή: Olympia

Τον Ναπολέοντα Μαραβέγια, όχι μόνο δεν τον γνώριζα αλλά ούτε ακουστά δεν τον είχα! Έμαθα την ύπαρξή του διαβάζοντας ένα άρθρο στην μακαρίτισσα την Ελευθεροτυπία. Μου έκανε έκανε εντύπωση η αοριστολογία, η κενολογία και η παντελής έλλειψη σοβαρής επιχειρηματολογίας. Βλέποντας πως είναι καθηγητής πανεπιστημίου, είπα να το ψάξω λιγάκι. Γράφαμε λοιπόν ένα χρόνο πριν, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

————————————————————————————

Από

τότε κύλησε πολύ νερό στ´ αυλάκι. Πολλά απ´ αυτά που λέγονταν ουτοπικά, καταστροφικά απομακρυσμένα η σωτήρια, έγιναν πραγματικότητα μερικές βδομάδες μετά. Και επιμήκυνση και αναδιάρθρωση και νέα αύξηση φορολογίας και νέα μείωση δημοσίων δαπανών με περικοπές μισθών και συντάξεων και η χώρα άρχισε να καταρρέει με ταχύτητα.

Ο Ναπολέων όμως εκεί, στην πρώτη γραμμή,  σταθερός, δίπλα  στην εξουσία, μιλώντας πάντα την γλώσσα της λογικής. Μια λογική που συμβαδίζει, βέβαια, με το συμφέρον των ισχυρών. Τον είδαμε στα κανάλια να υποστηρίζει με πάθος το Μνημόνιο και την εξαθλίωση του λαού (ενώ έπεφτε το παραδάκι, οι ενισχύσεις, τα κονδύλια και οι αντιμισθίες). Αγωνίστηκε για την παιδεία, στήριξε, συνέβαλε δημιουργικά στην μεγαλειώδη μεταρρυθμιστική προσπάθεια   της Υπουργού Φωτοτυπίας. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συμπαρατάχτηκε, μαζί με άλλους σπουδαίους πνευματικούς Νταλαρανθρώπους, παρά το πλευρό του Ευάγγελου στο νέο ξεκίνημα για την αναγέννηση της χώρας.

Ο Ναπολέων αγωνίζεται, δίνει δημιουργικές μάχες. Ε! Ήρθε ο καιρός να ανταμειφθεί. Το τσίμπησε λοιπόν το υπουργειάκι. Υπηρεσιακό προς το παρόν, αλλά παρόλα αυτά υπουργείο. Ξεκινάει από ένα σκαλοπάτι παραπάνω τώρα ο Ναπολέοντας. Άσε που θα τον αποκαλούν για πάντα Κε Υπουργέ. Λίγο τόχετε;

Κι έχει ο Θεός. Γιατί ο Ναπολέων δεν είναι δογματικός! Δεν είναι προσκολλημένος σε λογικές του χθες.  Τα πράγματα αλλάζουν. Οι καιροί αλλάζουν. Θα προσαρμοστεί ο Ναπολέων, είναι σύγχρονος, ευέλικτος, ανοιχτόμυαλος. Κι εάν “η λογική” το απαιτεί θα “αναθεωρήσει”, θα “διαπραγματευθεί”, με σύνεση και αίσθημα ευθύνης. Πάντα!

Και για κάποιον που “προωθεί την Κοινωνική Συνοχή και Κοινωνική Ανάπτυξη στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις Βαλκανικές χώρες, τις χώρες της Μεσογείου και γενικότερα το κόσμο” δεν υπάρχει οροφή στην άνοδο. Όλα είναι δυνατά. Θυμηθείτε το!

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει ανθρώπους σαν τον Ναπολέοντα να προσφέρουν!

χαιρετισμούς

από τα βουνά της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα