Νέα αποχώρηση από την Δ ΜΙΟΥΡΓΙΑ Ξ ΝΑ (ωχ τι έγινε βρε παιδιά; φύγαν και τα γράμματα;)

12:03 14/6/2012 - Πηγή: Olympia
Επιστολή Παραίτησης Ορέστη Αφορδακού

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2012

Αγαπητοί Φίλοι,

Με τη παρούσα επιστολή θέλω να σας δηλώσω τη παραίτηση μου από μέλος της Εθνικής Επιτροπής και από μέλος του κόμματος «δημιουργία, ξανά!». Παρακαλώ τον Γραμματέα του κόμματος να πράξει τα δέοντα και όπως με ενημερώσει για τις όποιες περαιτέρω πράξεις απαιτούνται από μέρους μου.

Δυστυχώς η πορεία και οι πρακτικές του κόμματός μας, δεν συνάδουν πλέον με τις αρχές και αξίες που αποδέχτηκα, όπως αυτές εκφράζονται στην Ιδρυτική

μας Διακήρυξη και στο Καταστατικό μας.

Οι εσωκομματικοί θεσμοί αλλά και οι αρχές και αξίες, τις οποίες και τα μέλη μας ψηφίσανε στην Ιδρυτική μας Συνδιάσκεψη, δυστυχώς συνεχίζουν να καταστρατηγούνται αυθαίρετα και κατά το δοκούν.

Συγκεκριμένα:

1) Ενώ ευαγγελιζόμαστε μία ευνομούμενη πολιτεία, δεν τηρούμε εμείς οι ίδιοι το καταστατικό μας (ή η ηγεσία το ερμηνεύει αυθαίρετα και κατά το δοκούν), αλλά και τις όποιες αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής οι οποίες και εφαρμόζονται επιλεκτικά και κατά το δοκούν (βλ.3). Άλλοτε οι αποφάσεις της Εθ. Επ. δεν εφαρμόζονται καθόλου με την ηγεσία να παρουσιάζει προσχηματικές δικαιολογίες για τις διάφορες αυθαιρεσίες του.

2) Ενώ ευαγγελιζόμαστε τη διαφάνεια η οποία και πρέπει να διαχέεται από τα έσω προς τα έξω, σκοπίμως αποκρύπτονται σημαντικά γεγονότα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Εθνικής Επιτροπής (το ανώτατο πολιτικό όργανο του κόμματος μεταξύ δύο συνεδρίων).

3) Ενώ ευαγγελιζόμαστε την αξιοκρατία και τον σεβασμό στους θεσμούς, οι λίστες για τις εκλόγιμες θέσεις καταρτίστηκαν αυθαίρετα και κατά το δοκούν από αναρμόδια άτομα και κατά παράβαση των αποφάσεων της Εθνικής Επιτροπής (εξαιρουμένης της περίπτωσης της εκλογικής περιφέρειας Β’ Πειραιά).

4) Ενώ ευαγγελιζόμαστε τον επαγγελματισμό, για να δικαιολογήσει η ηγεσία του κόμματος κάθε λάθος πρακτική του επικαλείται άλλοτε τη χρονική πίεση των καταστάσεων, ενώ άλλοτε διαστρεβλώνει την έννοια των εσωκομματικών διαδικασιών.

5) Επειδή ο σεβασμός και η προσπάθεια τήρησης των εσωκομματικών θεσμών και του καταστατικού «’ταμπελοποιείται’» και λοιδορείται ως γραφειοκρατία ή/και τυπολατρία ή/και ακόμα-ακόμα ως συντηρητισμός.

6) Επειδή το κόμμα μας έχει ατύπως συγκεντρώσει πολλές εξουσίες μόνο στον Πρόεδρο/αρχηγό, και συνεπώς έχει καταλήξει να είναι ένα αρχηγικό κόμμα (κατά παράβαση του καταστατικού μας όπως αυτό εκφράζεται στην εισαγωγική του έκθεση).

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, παραιτούμε και πιστεύω ότι το κόμμα μας δεν είναι ακόμα έτοιμο να καταλάβει επάξια τις όποιες θέσεις τόσο στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Δυστυχώς, προσπάθησα να ενημερώσω την ηγεσία αλλά και τα αρμόδια θεσμικά όργανα του κόμματος μας για την εσωκομματική αναντιστοιχία μεταξύ των λόγων και έργων μας. Ουδέποτε εισακούστηκα και κατ’επέκταση απέτυχα παταγωδώς, έχω δε πλέον φθάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, με τη δεδομένη ηγεσία, δεν μπορώ να προσφέρω κάτι παραπάνω από το να είμαι ένα ακόμα διακοσμητικό στοιχείο.<

Keywords
Τυχαία Θέματα