Νέα “δημοκρατική” διαδικασία: Με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλάζει η πληρωμή των μεγαλοκατασκευαστών

Μέχρι 31/12, χωρίς φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα η πληρωμή αναδόχων συγχρηματοδοτούμενων έργων, σύμφωνα με νέα “δημοκρατική” διαδικασία της κυβέρνησης.

Αυτό προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο ..
κάτι που κρίθηκε προσωρινά αναγκαίο από το αρμόδιο Υπουργείο Αναπτυξης, προκειμένου να επιταχυνθεί η απορρόφηση Κοινοτικών κονδυλίων και να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά, καθώς λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας πολλές επιχειρήσεις

που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες δεν είναι φορολογικά ή / και ασφαλιστικά ενήμερες. Κατά συνέπεια, χρηματοδοτήσεις που είχαν εγκριθεί δεν μπορούσαν να εκταμιευθούν λόγω της έλλειψης ενημερότητας.

Διευκρινίζεται ότι η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά τους αναδόχους συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων συμβάσεων και δικαιούχους συγχρηματοδοτούμενων έργων, εκτός από τα έργα κρατικών ενισχύσεων (δεν αλλάζει το καθεστώς που ίσχυε για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του ΕΣΠΑ).

Πριν λίγες μέρες ο Κ. Χατζηδάκης είχε συναντηθεί με τους κατασκευαστές και τους είχε υποσχεθεί ότι θα ξεπαγωσουν τα έργα στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας. Είπαμε. Τα λεφτά έρχονται…


Keywords
Τυχαία Θέματα