Νέα καμπάνα Fitch για την Ελλάδα! Πιθανή επιλογή η έξοδος από το ευρώ, αβέβαιο το χρέος και από κούρεμα 60%!

12:32 10/1/2012 - Πηγή: Olympia

*Δεν υποβαθμίζει τη Γαλλία το 2012.

*Υπό αναθεώρηση Ισπανία και Ιταλία

Πιθανή επιλογή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε αναλυτής του οίκου Fitch, εντείνοντας τις πιέσεις στην χώρα μας. Παράλληλα, παίζει το παιχνίδι των απειλών προς τη χώρα για να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση.

Ο

οίκος αναφέρει ότι η χώρα μας μπορεί να βυθίσει την Ευρώπη σε χειρότερη κρίση, υποστηρίζοντας ότι για «όλα φταίει η Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά το χρέος, υποστηρίζει ότι ακόμα και ένα μεγαλύτερο haircut της τάξεως του 60% δεν θα οδηγήσει σε κατακόρυφη μείωση του χρέους.

Για την Γαλλία προλογίζει ότι δεν πρόκειται να την υποβαθμίσει εντός του 2012, λέγοντας ότι οι γαλλικές τράπεζες δέχονται ισχυρές πιέσεις από την κρίση κρατικού χρέους. Το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης δεν είναι αρκετά ισχυρό υποστηρίζει η Fitch, για να αντέξει μια κρατική χρεοκοπία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι απίθανο να συμβεί!

Για τις άλλες δυο μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, αναφέρει ότι ίσως βρεθούν υπό αναθεώρηση μέσα στους επόμενους μήνες, με την Ιταλία να βρίσκεται πλέον, στην πρώτη γραμμή της κρίσης.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα