Νίκη Βασίλη Μιχαλολιάκου: Δεν πωλείται το λιμάνι του Πειραιά

Ποιες ήταν οι τελευταίες συνεννοήσεις του δημάρχου Πειραιώς με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή

Επιτυχία κατάφερε ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στο νεοκλασσικό μέγαρο της Κανθάρου, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα, ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι επέτυχε αναδιατύπωση των αναφορών περί του λιμένος Πειραιώς στο

Μνημόνιο, το οποίο θα πωλείται αλλά τίθεται προς αξιοποίηση. 

Ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε επανειλημμένως ότι «το λιμάνι δεν πωλείται» και μετά τις επαφές που είχε τόσο με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, του κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, πέτυχε την αλλαγή στη διατύπωση. «Ο λιμένας του Πειραιά τίθεται προς αξιοποίηση κι όχι προς πώληση. Αυτό συνιστά μεγάλη επιτυχία», σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος επέτυχε την αλλαγή της διατυπώσεως που ανέφερε στο πρώτο Μνημόνιο ότι ο λιμένας θα πωληθεί, ύστερα από την τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος διευκρίνισε πως δεν διαφωνεί με τις παραχωρήσεις και πρόσθεσε πως μόνο με επενδύσεις θα αντιμετωπιστεί η φτώχεια.

Επανέλαβε ότι διεκδικεί το 1% από τον κύκλο εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ως ανταποδοτικό τέλος αναδρομικώς ως τη διαγραφή των χρεών που παρουσιάζει ο δήμος, καθώς και τους χώρους γύρω από το λιμάνι που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΟΛΠ με το επιχείρημα ότι η εταιρεία διαχείρισης του λιμανιού πρέπει να περιοριστεί στις λιμενικές δραστηριότητές της.

«Η λειτουργία του λιμανιού, επιβαρύνει την πόλη με εκατομμύρια ανθρώπους και αυτοκίνητα και με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Ο Πειραιάς εισπράττει από τη λειτουργία του λιμανιού ό, τι εισπράττει η Καρδίτσα, η Κομοτηνή και η Λέσβος. Είναι τίμιο και δίκαιο; »

Το 2% του τζίρου, πάει στον κρατικό προϋπολογισμό. Εμείς, λέμε, τουλάχιστον το 1% να έρθει στον Πειραιά. Υπάρχει μία θετική ανταπόκριση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει δώσει οδηγία για νομοθετική ρύθμιση αυτής της μεγάλης εκκρεμότητας», υποστήριξε ο κ. Μιχαλολιάκος. Σχολίασε μάλιστα ότι επί της δημαρχίας του έχουν αναδειχθεί θέματα που δεν υπήρχαν στην ατζέντα των διαβουλεύσεων με την κεντρική διοίκηση.

Πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης

Στη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε ο δήμαρχος Πειραιώς παρουσίασε επίσης τη δέσμη ενεργειών που θα κάνει ώστε να αναδείξει τον Πειραιά σε φάρο πολιτισμού, ανάπτυξης και τουριστικής προβολής της χώρας.

Οι αρχικές φράσεις του δημάρχου αποτελούσαν τις βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής που ακολουθεί ώστε η τρίτη μεγαλύτερη πόλη και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς, να έχει το δικό του στίγμα στις εξελίξεις. Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος επικεντρώνει την πολιτική του στην εξωστρέφεια της πόλης, στην ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού και των αξιών που εκπροσωπεί

Keywords
Τυχαία Θέματα