Νίκος Νικολόπουλος: Χρειαζόμαστε πολιτική και κοινωνική επανάσταση.

Ανοικτή επιστολήτου Νίκου ΝικολόπουλουΒουλευτή Αχαίας

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθώ μέσα από την αρθρογραφία που “φιλοξενείται” σε κάποια ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, ότι επιχειρείται να δοθεί η αίσθηση πως «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει» και πως ακόμα και οι εκλογές δεν μπορούν να προσφέρουν κάποια εναλλακτική λύση, αφού η ουσιαστική πολιτική ασκείται εκτός Ελλάδας.

Μόνο κάποιες «καρέκλες» θα αλλάξουν και τίποτα παραπάνω…

Συναισθανόμενος λοιπόν το μέγεθος της ευθύνης που φέρω ως εκπρόσωπος χιλιάδων συμπολιτών μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ως πολιτικός που καθημερινά βιώνει τον τεράστιο ζυγό που σηκώνουν όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ας μου επιτραπεί να εκφράσω την πλήρη και απόλυτη διαφωνία μου με αυτού του είδους τις απόψεις, τις οποίες θεωρώ, όχι μόνο βαθιά απαισιόδοξες, αλλά και εξόφθαλμα ισοπεδωτικές.

Ας μου επιτραπεί να υπογραμμίσω πως πολλά μπορούν να αλλάξουν στον τόπο μας και πως πάρα πολλά, περισσότερα από όσα φανταζόμαστε ίσως, περνούν μόνο από τα χέρια μας, εδώ στην Ελλάδα. Και να προσθέσω επίσης, πως ούτε όλοι οι πολιτικοί είμαστε ίδιοι, ούτε οι εκλογές σημαίνουν απλή εναλλαγή «καρεκλών».

Αλίμονο, αν φτάσουμε στο σημείο να πιστεύουμε πως η ανώτερη και πιο ουσιαστική στιγμή της δημοκρατίας μας είναι μια απλή διαδικαστική πράξη που απλά… επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Και αλίμονο, αν φτάσουμε στο σημείο να εξομοιώνουμε τους πάντες και τα πάντα, ιδίως από τη στιγμή που μεγάλες και σημαντικές διαφορές είναι ορατές ακόμα και… δια τυφλού οφθαλμού!

Ποιος δεν γνωρίζει, για παράδειγμα, πως η Νέα Δημοκρατία και οι δυνάμεις της Αριστεράς, από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν κατά του μνημονίου; Ποιος δεν έχει αντιληφθεί ότι παρά τις έντονες πιέσεις, οχλήσεις, έως και ωμές επεμβάσεις ντόπιων και ξένων συμφερόντων, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. δεν κάμφθηκαν ούτε στιγμή, αλλά με παρρησία υποστήριξαν ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής κόντρα στη κρίση;

Όχι, λοιπόν. Ούτε «είμαστε όλοι ίδιοι», ούτε «θα κάνουμε όλοι τα ίδια»!

Οι εκλογές αυτή τη στιγμή στον τόπο και η δημιουργία μιας ισχυρής λαϊκής πλειοψηφίας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, είναι η μόνη ελπίδα και ο μόνος δρόμος διαφυγής από την μέγγενη μιας κυβέρνησης, η οποία είτε δεν ξέρει και δεν καταλαβαίνει, είτε εργάζεται μεθοδικά για να παραδώσει στα παιδιά μας μια τριτοκοσμική χώρα προς όφελος όσων επιθυμούν να καπηλευτούν τον ατόφιο και ανεκμετάλλευτο πλούτο της.

Όπως γίνεται αντιληπτό, υποστηρίζω με πάθος την ανάγκη μιας μεγάλης αλλαγής. Μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής επανάστασης – ειρηνικής και εντός των πλαισίων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας – η οποία προσφέρει αισιοδοξία. Και αυτή είναι η άποψη που υποστηρίζω με πάθος σε κάθε συνάντησή μου με πολίτες και σε κάθε ομιλία μου, μεταφέροντας ένα μήνυμα ελπίδας και αναγέννησης. Ένα μήνυμα νέου αγώνα, όχι για την επικράτηση των «κομματικών λαβάρων» αυτή τη φορά, αλλά για την επικράτηση των Ελλήνων!

Γιατί από τη σημερινή φτώχια, την ύφεση και τ

Keywords
Τυχαία Θέματα