ΝΟΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

18:37 3/1/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει η Σοφία

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ

Στο βιβλίο του «1984» ο Τζωρτζ Όργουελ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να χάσουν οι άνθρωποι τις ανθρώπινες αξίες τους και τη νοητική τους ελευθερία και να είναι κατευθυνόμενο χωρίς οι ίδιοι να το αντιλαμβάνονται, μέσω ψυχολογικής, συναισθηματικής και διανοητικής χειραγώγησης!
Μέσω ελέγχου του νου!
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατευθούμε από την ασυνείδητη χειραγώγηση είναι να αντιληφθούμε πώς λειτουργεί.

Ο Ασυνείδητος νους λειτουργεί σύμφωνα με τα πιστεύω του

συνειδητού νου. Λειτουργεί περίπου όπως ο προγραμματισμός ενός υπολογιστή. Η πληροφορία τροφοδοτείται σ’ έναν υπολογιστή κι ο υπολογιστής «ενεργεί» σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Ακόμα κι αν η τροφοδοτηθείσα πληροφορία είναι λανθασμένη ο ανθρώπινος «υπολογιστής» εξακολουθεί να «ενεργεί» με βάση αυτήν την πληροφορία.
Αν ένα άτομο πιστεύει κάτι το οποίο δεν είναι αληθινό, οι τράπεζες μνήμης του ασυνειδήτου νου ΔΕΝ διορθώνουν το λάθος αλλά ενεργούν επί αυτού.

Πολλά από αυτά που οι άνθρωποι πιστεύουν δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση, ιδιαίτερα όταν η πληροφορία προέρχεται από μια «αξιόπιστη πηγή» . Είναι λοιπόν εύκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν αυτά που πιστεύουν.
Μπορεί λοιπόν κάποιος να καθοδηγήσει τους ανθρώπους να πιστέψουν κάτι που δεν είναι αλήθεια, όταν αυτό γίνεται με προσεκτική επιλογή του χρόνου και τη διάδοση της πληροφορίας από μία αναγνωρισμένη και αξιοσέβαστη αρχή.

Για να είναι αποτελεσματική η προπαγάνδα θα πρέπει σιγά – σιγά να βραχυκυκλώνει όλη τη συνειδητή σκέψη και να επενεργήσει στο υποσυνείδητο του ατόμου.
Οι αρχές πίσω από το μεγάλο ψέμα της προπαγάνδας είναι οι ίδιες με αυτές του ελέγχου του νου, της υποβολής, του νοητικού προγραμματισμού, διάσπασης της προσοχής και επανάληψης.

Η διάσπαση της προσοχής έχει σκοπό να εστιάσει την προσοχή του συνειδητού νου σε μία εκ των πέντε αισθήσεων, ώστε να σταματήσει η συνειδητή σκέψη.
Όταν σταματάτε τη συνειδητή σκέψη και το μυαλό σας αδειάζει, βρίσκεστε σε υπνωτική νοητική κατάσταση.
Σίγουρα έχετε δει λέξεις να αναβοσβήνουν.
Οι λέξεις που αναβοσβήνουν, αποσκοπούν στην διάσπαση της προσοχής στην αίσθηση της όρασης, ώστε να επιτευχθεί η ύπνωση.
Αυτή η υπνωτική νοητική κατάσταση γίνεται με φυσικό τρόπο, αλλά μπορεί να δημιουργηθεί και με ευφυή χειραγώγηση.
Ο σκοπός όλων αυτών είναι να μειωθεί η αντίσταση απέναντι στη λήψη μηνυμάτων σταματώντας όλη την αναλυτική σκέψη και την κρισή.
Ενώ η εικόνα της τηλεόρασης μοιάζει στατική, στην πραγματικότητα τρεμοπαίζει, και κάθε επαναλαμβανόμενη οπτική ή ηχητική πληροφορία οδηγεί στην αλλαγή της νοητικής κατάστασης.

Αυτή είναι η κατάσταση του νου που κάποιος γίνεται δεκτικός σε νοητικό προγραμματισμό.
Το αν η πληροφορία θα καταχωρηθεί στον εγκέφαλο εξαρτάται από δύο παράγοντες:
1) την εμπιστοσύνη στην πηγή της πληροφορίας,
2) την επανάληψη του μηνύματος.
Η εμπιστοσύνη στην πηγή την πληροφορίας βοηθά στην αποδοχή της, ακόμα

Keywords
Τυχαία Θέματα