Ο αντιμνημονιακός συρφετός – απάντηση σε άρθρο του Μ. Γαργαλάκου

09:32 17/4/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο καθηγητής Ιωάννης Ρίγκος

Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ , δημοσιεύεται άρθρο – σχόλιο του Μ. Γαργαλάκου με τίτλο ¨Ο αντιμνημονιακός συρφετός” .
Είναι προφανής η προσπάθεια του Γαργαλάκου να στηρίξει το μνημονιακό μπλοκ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

1 ) Ομαδοποιεί αυθαίρετα όλους τους αντιμνημονιακούς σχηματισμούς και τους χαρακτηρίζει

( βασιζόμενος στην προφανή ανομοιογένειά τους ) ως “συρφετό” .
Ο χαρακτηρισμός είναι ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΣ και αντιστοιχεί σε ετερόκλητο σύνολο ανθρώπων μειωμένης ΗΘΙΚΗΣ και ΗΘΟΥΣ .
2 ) Γιά το Γαργαλάκο υπάρχουν δύο δυνατότητες . Η ψήφος “υπευθυνότητας” ( στους μνημονιακους) και η ψήφος “τυφλής αγανάκτησης – διαμαρτυρίας ” ( στους αντιμνημονιακούς ) η οποία αντιστοιχεί κατά Γαργαλάκο σε ανεύθυνους πολίτες .
3 ) Δεν υπάρχει ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , σύμφωνα με το Γαργαλάκο , υπάρχει
ομάδα Καμμένου! , που “κατασκευάστηκε γιά εκλογικούς σκοπούς” . Ποιούς άραγε ; Σχεδόν όλοι οι βουλευτές που προσχώρησαν , θα επανεκλέγοντο και ορισμένοι μπορεί να ήταν και υπουργοί , εάν έμεναν στο κόμμα Σαμαρά – Γεωργιάδη – Βορίδη και ΣΙΑ ( ΣΙΑ εννοώ τους λοιπούς μονεταριστές , ευρισκόμενους σε λίστες κλπ ).

Διαβάζοντας το τελευταίο φύλλο κε Κουρή , βρίσκουμε πλούσιο ρεπορτάζ και άρθρα γιά τα κόμματα ( ακόμη και γιά αυτά που δεν συγκρότησαν κοινοβουλευτική ομάδα στη παρελθούσα Βουλή – και σωστά ), αλλά μόνο δύο αράδες ( σε πλαίσιο που παραπέμπει σε αγγελία πώλησης ή αναγγελία γάμου ) γιά τη δραστηριότητα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . Καλά γιά τον Νότη Μαριά που είχε και εκπομπή στο κανάλι σας και έχει συνεπέστατη αριστερόστροφη και ριζοσπαστική αντιμνημονιακή ΘΕΣΗ , διαθέσατε μία σειρά γιά να ανακοινώσετε τη προσχώρησή του στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . Ισως γιατί δείχνει ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , δεν είναι κεντροδεξιό κόμμα και αυτό ενοχλεί . ‘Εχετε φιλοξενήσει , στο φύλλο της ΛΑΜΠΡΗΣ , πολλές φωτογραφίες όλων των πολιτικών αρχηγών , πολλών υπουργών , υποψήφιων βουλευτών κλπ σε ποικίλες πόζες . Αν δεν έχετε φωτογραφίες του Πάνου Καμμένου να μας ενημερώσετε να σας στείλουμε .
Κε Κουρή , η εφημερίδα σας περιλαμβάνει ποικίλες απόψεις , πολλαπλών αποχρώσεων . Ποιά εντύπωση θα δινόταν εάν αποκαλούσε κάποιος την εφημερίδα σας “ΣΥΡΦΕΤΟ ΑΠΟΨΕΩΝ” ; Παρακαλώ να επανορθώσετε στο επόμενο φύλλο .
Δύο ακόμη παρατηρήσεις κε Κουρή .
1 ) Γιά όλα τα κόμματα ο Μ.Γαργαλάκος , στο άρθρο του , σημείωνε ότι δεν έχουν στην ουσία υπεύθυνη πολιτική πρόταση . Σε ότι αφορά τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ειδικά όταν ερωτούν εμένα , τί πολιτική έχουμε , ξεκινώ την απάντησή μου με το τι πολιτική δεν έχουμε . Ασφαλώς η πρόταση μας , σε αντίθεση με ΠΑΣΟΚ – ΝΔ , δεν είναι ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΥΟ ΓΕΝΝΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .
2 ) Έχετε κάθε δικαίωμα να αλλάζετε σε φιλοσαμαρική , φιλοβενιζελική κατεύθυνση . Επειδή όμως διαβάζουμε εδώ και καιρό πολύ Νικολάου,Τριάντη,Παπαθεμελή κ.α. , παρακαλώ να είστε ευθείς και να προβάλλετε έντιμα και δίκαια τις θέσεις των κομμάτ

Keywords
Τυχαία Θέματα