Ο Άρης Βελουχιώτης είναι πάντα επίκαιρος

Γράφει ο Αρματιστής

Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο, αποτέλεσε η πρόσφατη πολιτική (όχι κομματική) αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη από το ΚΚΕ.

Επ’ ευκαιρία αυτού του γεγονότος, προσπάθησα να δω τη προσωπικότητα του Άρη, κάτω από το πρίσμα της σημερινής κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας και της προβλεπόμενης συντεταγμένης χρεοκοπίας της χώρας μας, με αντίτιμο την απώλεια για πολλά-πολλά χρόνια της εθνικής κυριαρχίας της, αφού ουσιαστικά η δημοσιονομική πολιτική του κράτους θα ασκείται όχι από τη βουλή

και τη κυβέρνηση αλλά από επιτρόπους της τρόικας που θα εγκατασταθούν στα υπουργεία, στο γενικό λογιστήριο και σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες και θα διαθέτουν την τελική και αποφασιστική αρμοδιότητα στη παρακολούθηση της εκτέλεσης του Π/Υ, με δυνατότητες έγκρισης ή απόρριψης δαπανών, με ότι αυτό θα συνεπάγεται στη ποιότητα της ζωής των πολιτών, στην ανάπτυξη της χώρας, στη παιδεία, στην υγεία, την ασφάλεια και την άμυνα. Ακόμη ΔΕ, οι νέοι εξουσιαστές θα έχουν το πρώτο και τελευταίο λόγο στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, μέσω του ταμείου «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας.

Και αν όλα αυτά δεν αποτελούν ευθεία κατάλυση του συντάγματος και της θεμελιώδους αρχής της λαϊκής κυριαρχίας (όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και υπάρχουν υπέρ του λάου και του έθνους), τότε τι άλλο θα πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι σε τριπλή κατοχή, αν δεν βρίσκεται ήδη;

Τα παραπάνω προκειμένου να κατανοηθούν καλύτερα, πρέπει να τα μελετήσουμε κάτω από τα προβλεπόμενα στη επαίσχυντη δανειακή σύμβαση που υπόγραψε η κυβέρνηση, μια σύμβαση που ο καθηγητής Ευρωπαϊκών θεσμών στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, κύριος Μαριάς, την αποκαλεί «λεόντεια», σε άρθρο του στο περιοδικό Επίκαιρα την 28 Ιουνίου 2010 (http://www.soc.uoc.gr/econ/personal/marias/?p=297) και η οποία στο άρθρο 14 παράγραφος 5 διαλαμβάνει τα ακόλουθα:

«ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, …..». Και σύμφωνα με το σημείο 10 του υποδείγματος της νομικής γνωμοδότησης «ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας…..». Και ακόμη ότι «τα διαλαμβανόμενα στη δανειακή σύμβαση διέπονται από το αποικιακό Αγγλικό δίκαιο» που ευνοεί τους δανειστές και καταστρέφει τους οφειλέτες.

Και θα πρέπει να μη ξεχνάμε, ότι η εθνική κυριαρχία δεν παραδιδέται, ούτε παραχωρείται, ακόμη και με όλες τις ψήφους των 300 της βουλής, ακόμη και αν το αποφασίσουν ομοθυμαδόν όλοι οι Έλληνες.

Αν επαληθευτούν οι παραπάνω τραγικές, θλιβερές και συνάμα ταπεινωτικές για τη πατρίδα μας προβλέψεις, που απεργάζονται οι κυρίαρχες χώρες της ΕΕ, πρωτοστατούσης της Γερμανίας, ερήμην όμως της «υπεύθυνης Ελληνικής κυβέρνησης» της «εθνικής αντιπροσωπείας» και των Ελλήνων πολιτών, αυτό θα σημάνει την νέα κατοχή της χώρας μας από την ηγεμονική δύναμη του Δ’ Ράιχ. Δηλαδή θα βρεθο

Keywords
Τυχαία Θέματα