Ο εξ ανατολών κίνδυνος και οι εσωτερικοί εφιάλτες

19:37 3/5/2012 - Πηγή: Olympia

“Πήμα κακός γείτων όσον τ’αγαθός μεγ’όνεταρ”
Ο κακός γείτονας είναι συμφορά, όσο μεγάλος θησαυρός είναι ο καλός…

Σχετικώς με κάποιες εθνικιστικές κραυγές για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητος της Ελλάδος, καλό θα είναι το ΠΑΣΟΚ να μην επανέλθει στην εποχή του βυθίσατε το «Χόρα», για να βυθίσει εν συνεχεία τη χώρα! Ούτω θα είναι χρήσιμο για την Ελλάδα, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ να σταματήσουν

τα στελέχη του τις στείρες αντιπαραθέσεις επί εθνικών θεμάτων, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ομιλούν για σκοινί.

Η επίρριψη ευθυνών εναντίον άλλων για τα δικά τους λάθη, επί των θεμάτων της εθνικής εξωτερικής πολιτικής, θα πρέπει να σταματήσει και τα δυο κληρονομικά κόμματα που διαδέχονται την εξουσία στην Ελλάδα, να ακολουθήσουν ενιαία εξωτερική πολιτική σε συνεργασία και με τα άλλα κόμματα της Βουλής. Θα πρέπει επίσης να απομυθοποιηθούν κάποιοι ηγέτες λαοπλάνοι και μη, οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά, αλλά δυστυχώς δεν προσπάθησαν όσο έπρεπε ή ήσαν κατευθυνόμενοι.

Έτσι κατόπιν της διαμαρτυρίας στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από την τουρκική αεροπορία, πρέπει να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Είναι γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της Ελλάδος, έκανε κάποιες συμφωνίες με τον Τουργκούτ Οζάλ, οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα στην Τουρκία να διεκδικεί το μισό Αιγαίο. Οι συμφωνίες αυτές έγιναν από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους στενούς αλλά και στενόμυαλους συνεργάτες του τον Ιανουάριο του (1988) στο Νταβός της Ελβετίας, και ενώ η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στην ταΐστρα του Κοσκωτά!

Οι Συμφωνίες αυτές πραγματοποιήθησαν με την παράκαμψη όλων των Συνταγματικών Εξουσιών της Ελλάδος (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κυβέρνηση, Βουλή, Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων) και είναι σαφώς σε βάρος της Ελλάδος. Δεν ενημερώθηκε επίσης και η κυπριακή κυβέρνηση που βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ό,τι δηλαδή κέρδισε η Ελλάδα από τη σθεναρή στάση του Μαρτίου 1987, το ξεπούλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η χαρούμενη συντροφιά του στο Νταβός της Ελβετίας τον Ιανουάριο του 1988. Μέλη δε της συντροφιάς ήσαν οι εξής: Μαριλένα Πατρονικόλα, Γιώργος Λούβαρης ως συνοδός της (που με αυτή την προσφορά του στην… Ελλάδα μπήκε το όνομά του στο τελέξ του ΓΕΑ και έτσι τσέπωσε την προμήθεια από τη ΜΑΤΡΑ για την αγορά των πυραύλων ΜΑΤΖΙΚ 2), Μιχάλης Ζιάγκας, Αγγέλα Κοκόλα, αλλά και κάποιοι άσχετοι με τη χαρούμενη παρέα, όπως οι κορυφαίοι συνεργάτες του τότε Πρωθυπουργού Χ.. Μαχαιρίτσας και Ι. Παπανικολάου που αγνοήθησαν προκλητικώς.

Εν συνεχεία ο τότε ΥΠΕΞ κ. Κάρολος Παπούλιας (νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας), ακολουθώντας την πολιτική του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, ολοκλήρωσε την παράδοση της Ελλάδος στην Τουρκία, με το περιβόητο Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ της Βουλιαγμένης.

Σχετικώς με τις συμφωνίες του Νταβός ήσαν τόσο κραυγαλέα αρνητικές για την Ελλάδα που αναγκάσθηκε ο τότε ηγέτης του ΠΑΣΟΚ να δηλώσει στη Βουλή ότι ήταν λάθος (MEA CULPA). (Οι λόγοι αυτού του

Keywords
Τυχαία Θέματα