Ο Γκιουλ καλεί σε διάλογο καθώς η 29η Οκτωβρίου είναι προ των πυλών

ANKARA – Hürriyet Daily News (μετάφραση)

Η Τουρκία χρειάζεται απελπισμένα περισσότερο διάλογο και δημοκρατία ώστε να λύσει την κατάθλιψη που έχει περιέλθει ανέφερε ο Πρόεδρος Γκιουλ στους σημερινούς εορτασμούς για την μέρα της Δημοκρατίας.

Ο πρωταρχικός στόχος της Τουρκίας παραμένει η προώθηση της Δημοκρατίας , και της εξάπλωσης των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων , η συνεχής Ευρωπαϊκή μεταρρυθμίσει και η διατήρηση του διαλόγου ως το καλύτερο μέσω επίλυσης των προβλημάτων, ανέφερε ο Πρόεδρος

Abdullah Gül στο μήνυμα της ημέρας , απευθυνόμενος έμμεσα στην κυβέρνηση …
“Οι προτεραιότητες και ο στόχοι της Τουρκίας είναι γνωστές. Για να γίνουμε μια παντοδύναμη χώρα σύμφωνα με την νέα τάξη πραγμάτων , θα ήθελα για μια φορά ακόμα να υπενθυμίσει τις προτεραιότητές μας που χρειάζεται να τους δοθεί μεγάλη προσοχή.
Ο Γκιουλ θα φιλοξενήσεις ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης , της στρατιωτικής ηγεσίας μαζί με τους συζύγους στο Προεδρικό Μέγαρο στις 29 Οκτ. Ημέρα που εορτάζεται η Δημοκρατία, για πρώτη φορά , καθώς οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί είχαν αρνηθεί τις προηγούμενες, λόγω της ευαισθησίας που είχαν στο θέμα της ’’μαντήλας’’ Αναφέροντας τη δημοκρατία και το δημοκρατικό πολίτευμα σαν τις σημαντικότερες αξίες της χώρας δίνοντας μεγάλη σημασία σε ένα φιλελεύθερο και δημοκρατικό Σύνταγμα , συγκεκριμένα ο Γκιουλ ανέφερε: ’’Ο κοινός μας στόχος είναι μια Τουρκία στην οποία όλοι εμείς θα ζούμε δημοκρατικά και ελεύθερα και θα χρησιμοποιούμαι τα δικαιώματά μας και τις ελευθερίες μας σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα. Βασικά, ένα ελεύθερο περιβάλλον είναι το βασικό στοιχειό που δίνει ζωή στην δημοκρατία ’’.
Καλώντας τα πολιτικά κόμματα να μη σπαταλούν άλλο το χρόνο σε περιττές συζητήσεις και να υιοθετήσουν ‘’’τον πολιτισμό του συμβιβασμού’’ να ενθαρρύνουν το διάλογο και να λύσουν τα προβλήματα βασισμένοι στην κοινή λογική, ανέφερε ο Γκιουλ. Εν τω μεταξύ , ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan χθες ανέφερε ότι η Τουρκία τάσσετε να  συνεχίσει να  πορεύεται σε ένα λαμπρό μέλλον  ασπαζόμενη αξίες όπως “Δεν θα επιτρέψουν σε καμία δύναμη να  ’’βρωμίσει’’ και να σταματήσει αυτή την πορεία.”

October/29/2012


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα