Ο Λακεδαίμονας ηγέτης και οι κοντόφθαλμοι εξουσιαστές.

01:48 6/4/2012 - Πηγή: Olympia

Πριν από λίγες ώρες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στον Πειραιά, έγινε μία σύναξη υπό την ηγεσια του Βασιλη Μιχαλολιάκου. Δεν ήταν κάποιο “γκαλά” ή κάποια συγκέντρωση βαρύγδουπων ονομάτων της πολιτικής σκηνής. Δεν ήταν κάποια άγρα ψήφων ή συνεστίαση δημοσίων σχέσεων. Ο Μιχαλολιάκος άλλωστε
σε 14 μόλις μήνες έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως

ισοβιος δήμαρχος στις συνειδήσεις των Πειραιωτών.
Μακρυά λοιπόν από τις κάμερες, ο δήμαρχος έκανε αυτό που κάποιοι άλλοι “λειτουργοί” έχουν λησμονήσει. Την δουλειά του. Την οποία μάλιστα την κάνει τόσο καλά σε σημείο φθόνου. Το μυστικό; Πολύ απλό, σφυρηλατημένο μέσα στην ίδια την Ελληνική ιστορία. Η ανάδειξη κάθε ενεργού κυττάρου του δήμου σε συνεργάτη, σύμμαχο, συμπολεμιστή.
Αυτή ακριβώς ήταν και η αίσθηση που απεκόμισαν οι νέοι εργάτες καθαριότητας του δήμου Πειραιά, που ήταν οι κοινωνοί αυτής της συγκέντρωσης. Κατάλαβαν το πως δεν πάτησαν τα μεγάλα συμφέροντα των βαρώνων στην πόλη, που πραγματικά είναι “φιλέτο”. Αντελήφθησαν και το πως έφυγαν οι μικροί και μεγάλοι “προστάτες” του δημόσιου βίου μέσα σε λίγους μήνες.
Όταν ο ηγέτης είναι ο πρώτος που ρίχνεται στην μάχη και δείχνει το παράδειγμα, τότε ο κάθε συνεργάτης πείθεται από την ισχυρή πολιτική βούληση και κάνει την καθημερινή του υπέρβαση. Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης είναι η γενεσιουργός αιτία που γεννά κοινωνίες αρμονίας και δικαιοσύνης όπου το ΕΜΕΙΣ υπερβαίνει το μικροσυμφέρον του ΕΓΩ. Εξ ου και ο τίτλος που βάλαμε, διότι οι Λακεδαίμονες ηγέτες έμπαιναν πρώτοι στην μάχη σαν απλοί στρατιώτες και έγραψαν ιστορία.
Ιστορία που δεν θα γράψουν αυτοί που η αλαζονεία, τα φοβικά τους σύνδρομα και η ανικανότητα τους κάνει να φτιάχνουν γυάλινα καβούκια με χλιδάτο περιτύλιγμα ώστε να προστατεύονται από την κοινωνία που υποτίθεται πως υπηρετούν. Πόσο κοντόφθαλμοι είναι αυτοί που ονειρεύονται το carpe diem μιας δοτής εξουσίας από εφήμερους φυλάρχους που θαρρείς και η ίδια η ιστορία βιάζεται να τους ξεφορτωθεί…


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα