Ο Πειραιάς δεν αναγνωρίζει κατοχικά συμβόλαια. Πόλεμο ενάντια στο ξεπούλημα προανήγγειλε ο Β. Μιχαλολιάκος.

23:57 16/5/2012 - Πηγή: Olympia

Τι και αν η κυβέρνηση Παπαδήμου αγχώθηκε για να περάσει τα ασημικά της χώρας με προκλητικό τρόπο στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Τι και αν το λιμάνι αποτελεί πρώτο στόχο των λεγόμενων Vulture Funds με έντονο Τουρκικό χρώμα. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος για άλλη μία φορά ξεκαθάρισε ότι οι μεθοδεύσεις εκποίησης του δημοσίου πλούτου που ξεκίνησαν με τις δολιότητες

Σημίτη και προσπάθησαν να ολοκληρώσουν οι τότε σύμβουλοι του, Παπαδήμος και Παπακωνσταντίνου, θα συνθλιβεί απέναντι στην πολιτική αποφασιστικότητα του δημάρχου.
Από την εποχή της παντοδυναμίας Παπανδρέου μάλιστα, ο Β. Μιχαλολιάκος είχε προειδοποιήσει τους αδηφάγους του μνημονίου να μην αγγίξουν την φυσική προέκταση της Πόλεως, το λιμάνι της, δομώντας μάλιστα μία υπερκομματική συμμαχία που συνεχίζεται εως και σήμερα.
Η απόφαση του Δημάρχου να θέσει το θέμα στις πρώτες φράσεις της ομιλίας του σε ένα
διεθνές δρώμενο δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού η διεθνής διάσταση του θέματος είναι ξεκάθαρη. Μένει να δούμε εάν οι διορισμένοι του “ταμείου” αντιληφθούν ότι οι υπογραφές της υποτέλειας διαγράφονται από την πολιτική προσήλωση στην Πατρίδα και το συμφέρον του συνόλου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στο χαιρετισμό του τόνισε:
«Υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στον Πειραιά μας , το μεγάλο εθνικό μας λιμάνι, το οποίο πρέπει να πω και αυτή την ώρα, δεν πωλείται, ο Πειραϊκός λαός, ο Ελληνικός λαός δεν το πωλεί.
Στο μεγάλο λιμάνι της Ευρώπης, υποδεχόμαστε την Ολυμπιακή Φλόγα.
Υποκλινόμαστε στους συμβολισμούς και στα μηνύματά της.
Η φλόγα, το φως της, ευχόμαστε να φωτίσει τους ηγέτες όλου του κόσμου, ώστε να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις που θα προσφέρουν στους λαούς ασφάλεια, δικαιοσύνη και ευημερία.
Η μεγαλύτερη γιορτή της ανθρωπότητας να στείλει μηνύματα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης.
Η Ολυμπιακή Φλόγα ταξιδεύει τρεις χιλιάδες χρόνια ελληνικής ιστορίας και Πολιτισμού.
Διανύοντας τη διαδρομή της σε όλα τα μήκη και πλάτη της ανθρωπότητας, μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες, ως Ευρωπαίους, ως Πολίτες του Κόσμου.
Τα επιτεύγματά μέσα στα στάδια, αγγίζουν και σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν τα όρια της ανθρώπινης τελειότητας.
Το «ευ αγωνίζεσθαι» ελληνική συνεισφορά στον κόσμο των ιδεών, είναι η καλύτερη απάντηση σε μια εποχή που αρχές και αξίες δοκιμάζονται.
Ο Πιερ ντε Κουμπερντέν είχε πει ότι «η διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δημιουργεί Ιστορία». Ευχόμαστε το Λονδίνο να δημιουργήσει το καλοκαίρι τη δική του Ιστορία, για όλη την ανθρωπότητα.
Ευχόμαστε από τον Πειραιά, στον Βρετανικό λαό, και εύχομαι ως Δήμαρχος στο Δήμαρχο του Λονδίνου, κάθε επιτυχία στη διοργάνωση αυτού του μοναδικού και κορυφαίου παγκόσμιου αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος. Και επιτρέψτε μου Πειραιώτισσες και Πειραιώτες να ευχηθώ και σε όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες να είμαστε κάθε ημέρα Έλληνες και όχι μια φορά στα τέσσερα χρόνια να ανάβουμε την Ολυμπιακή Φλόγα.
Αυτό το χρωστάμε στην ιστορία μας και προπαντός το χρωστάμε στις επόμενες γενιές. Ζήτω οι Ολυμπι

Keywords
Τυχαία Θέματα