Ο Σαρκοζί ξαναγίνεται δικηγόρος. Με τους δικούς μας πολιτικούς τι γίνεται;;;

14:43 9/5/2012 - Πηγή: Olympia

Όπως δήλωσε ο εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Σαρκοζί, Φρανκ Λουβριέ, ο κ. Σαρκοζί προτίθεται να επιστρέψει στη δικηγορία του, έπειτα από την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, τις οποίες υπενθυμίζουμε έχασε για ένα μικρό ποσοστό. «Είμαι έτοιμος να ξαναγίνω

ένας Γάλλος μεταξύ των Γάλλων. Η θέση μου δεν θα είναι πλέον η ίδια», δήλωσε ο ίδιος. Πως λέμε δηλαδή, Έλληνες πολιτικοί; Καμία σχέση.

Για μας αυτή είναι μια κορυφαία εκδήλωση ανθρώπινης αξιοπρέπειας και βαθύτατου σεβασμού προς τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ένας από τους δύο μέχρι πρότινος ισχυρότατους παράγοντες της Ευρώπης (Σαρκοζί, Μέρκελ), από σήμερα είναι ένας απλός Γάλλος επαγγελματίας. Ούτε μίζες, ούτε…. περιουσίες που έχουν αποκτηθεί από την πολιτική, ούτε τίποτε από όλα αυτά. Για να ζήσει θα πρέπει να ξαναγυρίσει στο επάγγελμά του.

Βέβαια η Γαλλία έχει άλλο πολίτευμα διαφορετικό από το δικό μας.. Έχει ημιπροεδρική δημοκρατία, με αρχηγό του κράτους άμεσα εκλεγμένο από το λαό και όχι προϊόν παρασκηνιακών μηχανορραφιών, όπως συμβαίνει σε μας. Και αυτό είναι κάτι που βοηθά την εμπέδωση της δημοκρατίας. Ας μην μας διαφεύγει.

Σε μας αντίθετα, όχι μόνο πρώην πρωθυπουργοί ή ΠτΔ δεν ξαναγύρισαν σε κάποιο επάγγελμα που ποτέ ενδεχομένως δεν είχαν, αλλά ούτε πρώην υπουργοί. Ακόμα και απλοί πρώην βουλευτές εξακολουθούν να διορίζονται πρόεδροι δημόσιων οργανισμών και ΔΕΚΟ και είναι πολύ λίγες περιπτώσεις εκείνες, όπως του Δημήτρη Τσοβόλα (και προς τιμή του), που έχουν ξαναγυρίσει στο επάγγελμά τους. Σε μας, οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Είναι κλώνοι διαφόρων πολιτικών οικογενειών ή συμφερόντων και ουδέποτε είχαν επαγγελματική ενασχόληση, εκτός εξαιρέσεων.

Όλα αυτά θα πρέπει να αλλάξουν. Θα πρέπει να αλλάξει το πολίτευμα της χώρας. Η πολιτική θα πρέπει να πάψει να είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα, με περιορισμένη θητεία στα διάφορα αξιώματα, ώστε ο κάθε πολιτικός να φεύγει κάποια στιγμή και να ξαναγυρίζει στο επάγγελμά του. Όχι να πολιτεύεται με την έπαρση της ισοβιότητας και έτσι να ξεπουλιέται στα διάφορα συμφέροντα για να τον στηρίζουν σε βάρος της δημοκρατίας, του λαού και της χώρας.   

Αλλαγή στο Σύνταγμα, με Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση τώρα.

Πέτρος Χασάπης


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα