Ο ΣΚΟΠΟΣ (ΔΕΝ) ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ!

18:27 22/5/2012 - Πηγή: Olympia


Μετέτρεψαν μια ακόμη ευκαιρία
της Κεντροδεξιάς σε συναλλαγή,
αντί να πουν στην Ντόρα «κατέβα
υποψήφια σε μια μονοεδρική»

ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
[email protected]

Δυστυχώς του ρολογιού οι δείκτες στην πολιτική γύρισαν κάποια χρόνια πίσω. Τότε που οι μετακινήσεις και οι μετεγγραφές (sic) πολιτικών ειχαν γίνει κάτι σαν… εθνικό σπορ. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες μετά το ομολογουμένως πικρό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου επιβεβαιώνουν τελικά ότι ο σκοπός (δεν) αγιάζει πάντα τα μέσα.

Ανθρωποι που μέχρι χθες εκπροσωπούσαν διαφορετικές τάσεις και χρησιμοποιούσαν απαξιωτικούς
χαρακτηρισμούς αγκαλιάζονται και φιλιούνται σταυρωτά σαν να μην τρέχει τίποτα. Και όχι επειδή μετάνιωσαν ή άλλαξαν άποψη (ή έστω ζήτησαν μια συγγνώμη, βρε αδελφέ, για όσα έπραξαν), αλλά γιατί η αφροδισιακή εξουσία και η ενδεχόμενη επιβίωσή τους είναι ισχυρότερα κίνητρα από οτιδήποτε άλλο.
Με αυτές τις συμπεριφορές και τις νοοτροπίες τσαλακώθηκαν διαχρονικά και η πολιτική και οι πολιτικοί. Αλλά, όπως φαίνεται, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
Ολα για το γκουβέρνο και ό,τι αυτό σηματοδοτεί. Οσο για τον φτωχό κοσμάκη; Τον θεωρούν (δυστυχώς) δεδομένο, διαχειρίσιμο και έτοιμο να καταπιεί αμάσητο ό,τι του σερβίρουν.
Το χειρότερο από όλα είναι ότι όλα έγιναν ερήμην της βάσης, που ακόμη και στα δύσκολα κράτησε τουλάχιστον όρθια τη Ν.Δ. Της βάσης που πίστεψε σε ένα κόμμα πατριωτικό και κοινωνικό που ιδεολογία του έχει τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και όχι τον οβιδιακό νεοφιλελευθερισμό. Δεν μπήκαν οι… αρμόδιοι καν στον κόπο να κάνουν μια δημοκρατική και διαφανή διεργασία. Ολα στο φως ως όφειλαν. Ενα έκτακτο συνέδριο ή μια διευρυμένη πολιτική επιτροπή. Και αν δεν υπήρχε χρόνος και ήθελαν να δείξουν ότι δεν πρόκειται για αλισβερίσι και συναλλαγή, όφειλαν τόσο η κυρία Μπακογιάννη όσο και τα στελέχη της να είναι υποψήφιοι είτε σε μονοεδρικές που έχασε η Ν.Δ. είτε σε περιοχές που δεν μπόρεσε να εκλέξει βουλευτή. Ετσι θα έδειχναν ότι θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν και όχι να πάρουν θέσεις ατόμων που εξελέγησαν με σταυρό.
Τώρα πιστεύουν ότι θα βάλουν μπροστά το διακύβευμα της σωτηρίας της πατρίδας, του ευρώ ή της δραχμής και ελπίζουν ότι ο λαός θα τσιμπήσει, μια και «αποφάσισαν και διέταξαν» ότι… όλοι μαζί μπορούν να αντιμετωπίσουν τον «μπαμπούλα» που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας.
Τόσο πολύ τρόμαξαν; (Αν είναι δυνατόν η πατριωτική Κεντροδεξιά να μη διαθέτει επιχειρήματα να πείσει τους πολίτες για την ορθότητα των θέσεών της.)
Αλίμονο εάν δεν έχει στελέχη (που θεωρούμε ότι έχει) που μπορούν να τραβήξουν το κάρο στην ανηφόρα. Κρίμα! Ενός κακού αποτελέσματος, μύρια έπονται για αυτή την έρημη παράταξη, που στη βάση της ήταν και παραμένει λαϊκή.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα