Οι Αλαβάνοι της Αργεντινής παρέα με τους τοκογλύφους προσπαθουν να ανακόψουν την πορεία στην Ελευθερία.


Όπως θα διαβάσετε, οι τοκογλύφοι κατάσχουν ακόμα και πλοία, λόγω του ελεεινού μνημονίου του εκεί Παπανδρέου. Όταν τα γράφαμε εμείς, είμασταν συνωμοσιολόγοι…

Η ηρωίδα πρόεδρος φέρνει για ψήφιση στην βουλή τον εκεί “βασικό μέτοχο” για τα ΜΜ”Ε”. Δείτε τι ακολουθεί από τους ντόπιους Αλαβάνους.
Ο αγώνας της Αργεντινής είναι αγώνας παγκόσμιας

ελευθερίας. Πρέπει να πετύχει, γιατί είναι μονόδρομος. Και για το μέλλον της Ελλάδας.

Γράφει ο Κώστας Σ.

Καλησπερα,
σου στελνω ενα αρθρο που γραφτηκε εδω με αφορμη την αποφαση του αμερικανου δικαστη γκριεσα η οποια καλει την αργεντινη να πληρωση τα κερδοσκοπικα κεφαλαια(ορνια) στο 100% της αρχικης τιμης των μετοχων(τις οποιες αυτοι αγορασαν υποτιμημενες)με επιπλεον τους τοκους.
Εαν αυτη η αποφαση επικυρωθει σε ανωτερο σταδιο και εφαρμοστη τοτε θα ισχυση και για
τους πιστωτες που αποδεχτηκαν τη συμφωνια της ανταλλαγης με την αναλογη εκπτωση,πραγμα που σημαινει οτι η χωρα θα υποχρεωθη να πληρωση το συνολο του χρεους εξ αιτιας του οποιου χρεωκοπησε το 2001 με τους τοκους και με πιθανη συνεπεια μια νεα χρεωκοπια.
Ο πρωτος που εσπευσε να εφαρμοση την αποφαση γκριεσα μετα απο απαιτηση των “ορνιων”, ηταν ο γκανεζος δικαστης που επεβαλε εμπαργκο στην αργεντινη φρεγατα
“λιμπερταδ” (σχολη του πολεμικου ναυτικου) που εκανε φιλικη επισκεψη στη γκανα και της εχει απαγορευση τον αποπλου με το επιχειρημα οτι οι κυβερνησεις (που χρεωκοπησαν τη χωρα) ειχαν παραχωρησει στους δανειστες το δικαιωμα κατασχεσης της εθνικης περιουσιας σε περιπτωση αδυναμιας αποπληρωμης των χρεων.
Ταυτοχρονα εχει αρχισει και στο εσωτερικο μια ενορχηστρωμενη εκστρατεια με συμμετοχη της αντιπολιτευσης, μεριδας συνδικαλιστων, ακροαριστερων οργανωσεων και αγροτικων συνεταιρισμων καθοδηγουμενων απο την ολιγαρχια με γενικο συντονιστη τα μονοπωλια του τυπου( που με το νεο αντι μονωπολιακο νομο περι τυπου που μπαινει σε εφαρμογη την 6/12 χανουν προνομια)).
Οι “διαμαρτυριες” αρχισανε με τις κατσαρολες της μεσαιας ταξης του μπουενος αιρες(χωρις συμμετοχη των λαικων συνοικιων και με μικρη η και καθολου των επαρχιων) και συνεχιστηκανε με τη “γενικη απεργια”της συνδικαλιστικης μειοψηφιας που περιοριστηκε στον αποκλεισμο των προσβασεων του κεντρου χρησιμοποιωντας μικρες ομαδες αποτελουμενες απο μερικους απεργους, μελη ακροαριστερων οργανωσεων και λουμπεν στοιχεια και που παρ ολο που τα αιτηματα ηταν νομιμα η συμμετοχη στην απεργια καθ εαυτην ηταν μικρη γιατι οι εργαζομενοι δεν εμπιστευτηκαν τους υποκινητες.
Γινεται ολο και πιο καθαρο οτι βρισκομαστε μπροστα σε μια συντονισμενη επιχειρηση αποσταθεροποιησης,με χαρακτηριστικα πορτοκαλλι “επαναστασης”,. και ισως συντομα να εχουμε εξελιξεις.
Επειδη οι ομοιοτητες(οπως και οι διαφορες) ειναι πολλες πιστευω οτι καθε ηττα της αντιστασης στις πιεσεις στην αργεντινη θα εχει αρνητικο αντικτυπο και στη χωρα μας.
Αλλωστε την παραχωρηση της εθνικης κυριαρχιας απεναντι στους δανειστες εχουν υπογραψει και οι δικοι μας.
γεια χαρα
Υ.Γ.
Σου στελνω και τ

Keywords
Τυχαία Θέματα