ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ.

08:53 25/9/2012 - Πηγή: Olympia

Το πρόβλημα γνωστό που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, ειδικά μέσα σ’αυτό το όλο κλίμα ανέχειας και φτώχειας που υπάρχει με πρωτόγνωρο τρόπο τώρα.

Οι λαθρομετανάστες. Τι κάνουμε και τι πρέπει να γίνει?

Καταρχήν τα δεδομένα. Οι λαθρομετανάστες είναι άνθρωποι φτωχοί, όχι απαραίτητα στα επίπεδα της Αιθιοπίας και της Ουγκάντας σε καιρό λιμού, που προσπαθούν να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους. Δεν είναι ούτε κακοί ούτε καλοί. Είναι απλά άνθρωποι όπως όλοι οι άλλοι.

Οι ιδιαιτερότητες. Δεν έχουν άδεια παραμονής και εργασίας, δεν έχουν ελεγχθεί για


λοιμώδη νοσήματα, δεν γνωρίζουμε τίποτα για το ποινικό τους μητρώο, δεν μπορούν να βρεθούν αν έχουν παραβατική συμπεριφορά, επειδή στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν κι έτσι γνωρίζουν πως τελούν σε ειδικό καθεστώς ατιμωρησίας.

Οι ….επικίνδυνες ιδιαιτερότητες. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν προέρχονται από Ευρωπαϊκές χώρες με κοινά σημεία πολιτισμού και κουλτούρας, αλλά από χώρες έντονα μουσουλμανικές, όπου επικρατεί ο νόμος της Σαρίας και συνθήκες κανονικής ζούγκλας, όπου επιβιώνουν μόνο τα ένστικτα και κάθε άλλη συμπεριφορά αποτελεί παράξενη πολυτέλεια. Άλλη μία ιδιαιτερότητα είναι πως αυτοί βρίσκονται εδώ δίχως τη γυναίκα ή την οικογένεια τους και τους φίλους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει υποστηρικτικός κοινωνικός ιστός, αλλά και ταυτόχρονα να οδηγούνται πιο εύκολα σε παραβατικές συμπεριφορές αφού δεν θα υπάρχει το στίγμα και η κατακραυγή από τους τριγύρω.

Αριθμοί? Περίπου 1,500,000 σε μια χώρα 10,000,000.

Κι ορισμένοι άλλοι αριθμοί. Το 35% του Ελληνικού πληθυσμού βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας και η Πολιτεία με τους πόρους που διαθέτει μπορεί να υποστηρίξει μερικώς μόνο ένα μικρό κλάσμα από αυτούς. Ταυτόχρονα το ποσό που χρειάζεται για τις επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών που αφορούν λαθρομετανάστες (φύλαξη συνόρων, επαναπατρισμός, ληστείες, εγκλήματα), το ποσό για την περίθαλψη ορισμένων από αυτών και το ποσό που χάνεται από εισφορές επειδή πολλοί….Νεοελληναράδες τους προσλαμβάνουν δίχως ασφάλιση για ένα κομμάτι ψωμί, το ποσό αυτό φτάνει συνολικά τα 7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

Τι γίνεται στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες? Απλά επικρατεί η λογική και ο ανθρωπισμός. Στην Νορβηγία για παράδειγμα και στην Σουηδία, η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών οδηγούνται στην χώρα τους και μόνο ένα μικρό ποσοστό που έχουν ιδιαίτερους λόγους ασύλου και δεν ξεπερνούν τις μερικές εκατοντάδες, μένουν στην χώρα και δέχονται τη βοήθεια του Κράτους ώστε να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Τι συμβαίνει εδώ? Εδώ δυστυχώς ευδοκιμούν εκτός από την παραδοσιακή χλωρίδα και πανίδα του τόπου, δύο συγκεκριμένα αυγά: Το αυγό του φιδιού και το αυγό του βοδιού.

Το αυγό του φιδιού

Άνθρωποι γραφικοί μέχρι μερικά χρόνια πριν, με σημαίνοντα μέλη όχι ιδιαίτερης ευφυΐας, με ιδέες μεγαλείου για τον εαυτό τους που όμως η μέχρι τώρα ιστορία τους δεν μπορεί να δικαιολογήσει, αλλά με μία σωστή σκέψη που αποφάσισαν να βάλουν σε πράξη. Ποια σκέψ

Keywords
Τυχαία Θέματα