Οι μυστικές υπηρεσίες και οι… συμπτώσεις – Η αληθινή ιστορία για τα Ίμια και το μετά …

06:16 28/6/2012 - Πηγή: Olympia

Το ρητό εκείνο που λέει «είναι πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται» θα έπρεπε φυσιολογικά να ενσωματωθεί με την δράση των μυστικών υπηρεσιών, αφού σε αυτούς τους χώρους βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του. Οι άνθρωποι που «εργάζονται» σε αυτές τις υπηρεσίες είναι και παραμένουν άγνωστοι, όπως άγνωστες μένουν και οι επιχειρήσεις στις οποίες παίρνουν μέρος

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Μία τέτοια ιστορία, η οποία έχει γραφτεί αλλά κανείς δεν γνωρίζει την πλήρη αλήθεια εκτός από

τους πρωταγωνιστές της, θα παραθέσουμε σήμερα. Δεν είναι σενάριο φαντασίας, ούτε προσπάθεια αποπροσανατολισμού για πολιτικά ή άλλα οφέλη. Είναι απλά η καταγραφή γεγονότων, χωρίς τις λεπτομέρειες εκείνες που θα πρόδιδαν πρόσωπα και ίσως θα λειτουργούσαν ως πυροκροτητής… Συνιστούμε να διαβάσετε με προσοχή αυτό που κρύφθηκε επιμελέστατα, όπως άλλωστε γίνεται πάντα από τις μυστικές υπηρεσίες… Πολλοί από εσάς θα νομίσετε πως είναι ένα παραμύθι, ενώ δεν είναι. Άλλωστε, αυτού του είδους οι επιχειρήσεις μοιάζουν πάντα σαν παραμύθια… κι εμείς έχουμε μάθει να πιστεύουμε τα παραμύθια αλλά όχι την αλήθεια.

Τι συνέβη στα Ίμια – Τι γνώριζε η ΕΥΠ – Τι μπορούσε και έπρεπε να συμβεί;

Η ΕΥΠ από μήνες πριν ήξερε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις και τα σχέδια των Τούρκων και είχε ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης. Με το ξέσπασμα ης κρίσης, η ΕΥΠ κινητοποίησε κατάλληλα δεκάδες πράκτορές της στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ακόμη και μέσα στα άδυτα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Γνωρίζαμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε κίνηση των Τούρκων. Η ΕΥΠ κατάφερε και υπέκλεψε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων Τούρκων στρατιωτικών, στην οποία δίνονταν εντολή να μεταφερθεί ομάδα κρούσης Τούρκων κομάντος από την Κωνσταντινούπολη για να καταλάβει μια από τις νησίδες των Ιμίων.

Υπήρχε όλος ο χρόνος, να αποφύγει η Ελλάδα την ταπείνωση και τα μελλοντικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα. Απλά πράγματα… η μία νησίδα των Ιμίων ήταν αφύλαχτη. Οι Τούρκοι το γνώριζαν και την κατέλαβαν με μια επιχείρηση «αποβίβασης» η οποία ήταν για γέλια. Εάν άκουγαν τον κ. Βασιλικόπουλο, οι Τούρκοι ποτέ δεν θα πατούσαν στα Ίμια. Δεν θα φτάναμε να υποστείλουμε την Σημαία μας, ούτε να λέμε μέσα από το βήμα της Βουλής «ευχαριστώ» στους αμερικάνους.

Επίσης, ολόκληρη η αιχμή του δόρατος του Τουρκικού Στρατού στον Έβρο, η 9η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, η οποία είχε λάβει επιθετική διάταξη και προχώρησε στους χώρους εφόρμησης της, είχε κωλύσει μέσα στα πλημμυρισμένα νερά του Έβρου. Όλα τα άρματα των Τούρκων, βρίσκονταν κάτω από το νερό μέχρι το ύψος του πύργου τους. Η Ελλάδα είχε στρατηγικό και τακτικό πλεονέκτημα ανέλπιστο. Η καλύτερη Ταξιαρχία αρμάτων του Τουρκικού Στρατού, ήταν ακίνητη και έτοιμη να καταστραφεί σε λίγα λεπτά από το Ελληνικό πυροβολικό. Η παρακώλυση της Ταξιαρχίας, έφερε σε τεράστια ταραχή τις Τουρκικές δυνάμεις. Ανατράπηκαν όλα τα επιθετικά τους σχέδια. Η καταστροφή τους σε περίπτωση σύγκρουσης στον Έβρο θα ήταν θέμ

Keywords
Τυχαία Θέματα