Ώρα ευθύνης!

23:08 1/11/2012 - Πηγή: Olympia

Άρθρο του Γιάννη Παππά – τ. βουλευτή της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα

Όσο κι αν είναι επώδυνη η προσεχής διαδικασία ψήφισης των ‘μέτρων’ στην Βουλή, δεν παύει να είναι ώρα ευθύνης.
Είναι η ώρα ευθύνης τόσο των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων όλων των κομμάτων, των αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας όσο και του ιδίου του
Πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς, απέδειξε μέχρι αυτή την ώρα,

κατ’ αρχήν την πολιτική του συνέπεια. Την λειτουργία του ως προς τον πατριωτικό του χαρακτήρα και τις επιλογές του που γίνονται με γνώμονα, μόνον το καλό της Ελλάδας. Από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα στην εξουσία προσπάθησε βήμα προς βήμα να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στο εξωτερικό κατά της χώρας μας και να παρουσιάσει μία εικόνα φερεγγυότητας όχι μόνο στους εταίρους μας αλλά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Ας μην γελιόμαστε. Η Ελλάδα είχε τεθεί εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς καμία φερεγγυότητα για επενδύσεις ή ελκυστικότητα για συναλλαγές. Ακόμη και η επιχειρηματικότητα, κατέρρεε υπό το βάρος της ύφεσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε τα μέχρι τώρα στοιχήματα που έβαλε και απέδειξε ότι είναι συνεπής σε αυτούς τους στόχους. Ο ελληνικός λαός –ακόμη και οι πιο φανατικοί διαφωνούντες- είδαν την αλλαγή.
Όπως έχει υποσχεθεί ο Αντώνης Σαμαράς, από την επομένη, είναι αποφασισμένος να σηκώσει τα μανίκια ψηλά και μαζί με τους συνεργάτες του, να δουλέψουν ώστε να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς να προχωρήσει η ανάπτυξη και να έρθει ξανά το χαμόγελο της αισιοδοξίας.

Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι είναι Έλληνας και πατριώτης. Έχει μεγαλώσει με πατριωτικά διδάγματα από την οικογένειά του, από την προγιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα τα οποία τα τιμά και τα βιώνει στην πολιτική του ιδιότητα.
Οπωσδήποτε, όλοι περιμένουμε περισσότερα: λιγότερο κράτος, περισσότερη ανάπτυξη, προοπτική οικονομικής βελτίωσης, χωρίς άλλα δυσβάστακτα μέτρα, χωρίς άδικες φορολογίες και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού τον τελευταίο πολιτικό της Ελλάδος που μπορεί να διασώσει τη χώρα από το τέλμα. Ο ίδιος αποφάσισε να εγγυηθεί την παραμονή μας στο Ευρώ και να αναλάβει μια τεράστια ευθύνη απέναντι στην ιστορία της πατρίδας μας.

Έχοντας απέναντί του την Γερμανία και μια Ευρώπη που αλλάζει, προσπάθησε να ακολουθήσει την διπλωματική οδό με πραγματικά δεδομένα, μακριά από στείρες αντιπολιτευτικές κορώνες που στόχο έχουν μόνο τα μικροκομματικά συμφέροντα και όχι την αληθινή παραγωγή πολιτικής.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι η ελληνική οικονομία απαιτεί εδώ και τώρα επίλυση του προβλήματός της. Του χρέους που την βαραίνει και της ύφεσης που βαθαίνει.
Κι επειδή δεν υπάρχει πλέον ούτε χρόνος ούτε άλλα περιθώρια, είναι αναγκαίο να προσχωρήσουμε μπροστά.
Απέναντί μας δεν είναι μόνο η Τρόικα και το ΔΝΤ. Έχουμε μπροστά μας ένα ευρωπαϊκό πρόβλη

Keywords
Τυχαία Θέματα