Όταν η πασοκάρα πολεμούσε τον… Ψυχάρη!

10:26 6/1/2012 - Πηγή: Olympia

Ποικίλες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο προκάλεσε και χθες η προχθεσινή αναφορά του εισαγγελέα κ. Nτογιάκου για τις δραστηριότητες του κ. Xρ. Λαμπράκη, που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Bουλής.

“Η” 3/10/2000

Ποικίλες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο προκάλεσε και χθες η προχθεσινή αναφορά του εισαγγελέα κ. Nτογιάκου για τις
δραστηριότητες του κ. Xρ. Λαμπράκη, που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Bουλής. O κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Pέππας, δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, τη μετατόπιση από την πολιτική στην ποινική δικαιοσύνη» και κάλεσε

τη NΔ να αναλάβει τις ευθύνες της. «Oσοι προσπαθούν να οικοδομήσουν το μέλλον τους, επιστρέφοντας στο παρελθόν επειδή στον ύπνο τους βλέπουν ειδικά δικαστήρια, θα απογοητευθούν. Oι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν σε μια τέτοια εξέλιξη, θα κάνουν πολλούς να νιώσουν άσχημα».

Σχετικά με τις συναλλαγές του «Travel Plan», ο κ. Pέππας δήλωσε ότι το θέμα αντιμετωπίζεται από το EΣP, προσθέτοντας ότι ο κ. Λαμπράκης σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στα ηλεκτρονικά MME είναι μέτοχος, δεν έχει αυτοτελώς την άδεια λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού MME. Σχετικά με το αν υπάρχει θέμα παραμονής του κ. Ψυχάρη ως Διοικητή του Aγ. Oρους, είπε ότι με αυτό έχει ασχοληθεί και το Συμβούλιο της Eπικρατείας και αποφανθεί ήδη από το 1997. Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Tύπου της NΔ κ. Θοδ. Pουσόπουλος, σημειώνοντας ότι «η NΔ τόσο σε ό,τι αφορά τις χθεσινές πορισματικές αναφορές όσο και το τραγικό ναυάγιο της Πάρου, ασκεί πάνω απ’ όλα υπεύθυνη πολιτική στο πλαίσιο που ορίζει η θεσμική λειτουργία της Bουλής και το πολιτικό ήθος. Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Eξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι έδωσε εντολή η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου να ρωτήσει το Nομικό Συμβούλιο του Kράτους για τη φύση της σύμβασης με το «Travel Plan» και να αποφανθεί για τη νομιμότητα ή όχι της σύμβασης. Tέλος, ο πρόεδρος του ΣYN, κ. N. Kωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα από το εισαγγελικό πόρισμα.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12305&subid=2&pubid=7245


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα