ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ – ΕΥΡΑΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

23:53 22/5/2012 - Πηγή: Olympia

Από τον Σταμάτη Μπουρμπάκη

1)    Έλαβα την απόφαση μέσα στο ήδη δημιουργούμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον από πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής κ.λ.π. απόψεως, να καταθέσω  τις απόψεις – προτάσεις για την επόμενη 15ετία που αφορούν την Ελλάδα – ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΑΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ ΑΦΡΙΚΗ – ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

2)   

Συνοπτικά και χωρίς περιστροφές τίθεται το ερώτημα. Τι κάνουμε τώρα; Τι γίνεται τώρα;;

       Άποψή μου είναι ότι πρέπει να προετοιμαζόμεθα να διαλέξουμε ως χώρα με Ελληνικό DNA, από χθες κιόλας και για τέσσερα (4) χρόνια σαν τον 5ο χρόνο από σήμερα, να επανέλθουμε στη δραχμή ή σε άλλο νόμισμα «Μεσογειακού τύπου». Δηλαδή να αρχίσουμε μία γιγάντια προσαρμογή 4ετούς διάρκειας για να απελευθερώσουμε τις επόμενες γενιές από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις και να είμεθα συνιδιοκτήτες του επόμενου παγκόσμιου παιχνιδιού τύπου «ΓΙΑΛΤΑΣ>>λόγω «ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»

Στην περίπτωση που δεν θα συμβεί αυτό, δηλαδή η επάνοδος στη δραχμή ή άλλο νόμισμα, πάλι θα έχομε πολλαπλά και κυρίαρχα οφέλη.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να πετύχουμε τους εξής βασικούς στρατηγικούς στόχους:

1ος: Δημιουργία Αγροτικής παραγωγής κυρίως, μη μεταλλαγμένης, αλλά προσανατολισμένης στην «Μεσογειακή – Βιολογική Διατροφή»  ώστε να εξουδετερώσουμε κατά 50% τις αντίστοιχες εισαγωγικές παραγωγές από το εξωτερικό που τείνουν να είναι πέραν των άλλων και ληγμένες για πληθωριστικούς κυρίως λόγους.

       2ος:  Δημιουργία Συντονιστικού Υπερυπουργείου Αποκέντρωσης, ώστε στην 4ετία να μετακινηθούν περίπου 1.800.000 άτομα από Λεκανοπέδια Αττικής – Θεσσαλονίκης στην περιφέρεια δηλαδή αυτή η κηφηνοειδής ανθρώπινη ποσότητα του ΑΕΠ να γίνει παραγωγική π.χ. σε αλιεία – γεωργία – βιοτεχνολογικά προϊόντα κ.λ.π.

3ος: Δημιουργία ΑΠΕ 7800 ΜW με ενέργειες συνοπτικές, μη διαπλεκόμενες, με όφελος περιβαλλοντολογικό και συνάμα οικονομικό ~ 3,5 δις € κατ’ έτος, μετά την 4ετία, μόνο από αντιστάθμισμα εισαγωγών πετρελαίου χωρίς να υπολογίσουμε τις τοπικές ανταποδοτικές και περιβαλλοντολογικές ωφέλειες.

4ος: Δημιουργία κινητού Υφυπουργείου – Γραμματείας – Μονάδος: ανά την περιφέρεια με σκοπό την εξεύρεση επιχειρήσεων εξαγωγικής φύσεως σημαντικής εισφοράς στο ΑΕΠ και εν συνεχεία αντιγραφειοκρατικών νομότυπων διαδικασιών χρηματοδότησής τους.

5ος:  Δημιουργία Ναυπηγοεπισκευαστικής – κατασκευαστικής βάσης με την συνδρομή των Εφοπλιστών μας, εθελοντικού ναυτικού προσωπικού (Ελληνικού κυρίως) με μισθοδοτούμενες ανταγωνιστικές αποδοχές για την πρώτη μόνο 8ετία, βάσει ειδικού συμβολαίου. Η επένδυση αυτή μπορεί να φθάσει τα 50 δις € σε απόλυτα μεγέθη.

6ος: Δημιουργία χωροταξικών σχεδίων – κτηματολογίων κ.λ.π.

       α) Υψηλής επιχειρηματικής δραστηριότητας που συμβάλουν στο ΑΕΠ

β) Δασολογίου.

γ) Τοπικής Αυτοδιοίκησης

δ) Δημοσίου – Κρατικών Οργανισμών

ε) Υψηλής γεωργικής εκμετάλλευσης

       στ) Φυσικά Πρόσωπα

       ζ) Εκκλησίας

       η) Υποθαλάσσιου πλούτου κ.λ.π.

«Δόξα τῳ θεῲ», σήμερα υπάρχει ανθρώπινο δυν

Keywords
Τυχαία Θέματα