Παπαδήμος ἤ Παπα-δήμιος;;

01:35 9/11/2011 - Πηγή: Olympia

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς παγιδεύθηκε εν γνώσει του, στην υπερψήφιση της συμφωνίας της 26-27 Οκτωβρίου 2011, υποκύπτων στο δίλημμα – εκβιασμό για την μη καταβολή της έκτης δόσης.
Είναι βέβαιο ότι σε κάθε περίπτωση το παπανδρεϊκό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο, ελλείψει άλλων μειονεκτημάτων στην στάση του κ. Σαμαρά, θα τον κατηγορήσουν ως «κωλοτούμπα».
Είναι βέβαιο

ότι ο Παπανδρέου δεν θα εγκαταλείψει την εξουσία χωρίς να παρασύρει στην καταστροφή τόσο τους αντιπάλους όσο και τους φίλους του.
Είναι βέβαιο ότι οι όροι που έθεσε ο κ. Σαμαράς για την στήριξη της κυβερνήσεως που θα προκύψει εντός ολίγου, έχουν δημιουργήσει εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ.
Είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπαδήμος ἤ όποιος άλλος θα ηγηθεί της κυβερνήσεως, από την επομένη της αναλήψεως της πρωθυπουργίας θα ονομάζεται Παπαδήμιος των ελλήνων πολιτών.
Εν όψει αυτών των δεδομένων πρέπει ο κ. Σαμαράς να κινηθεί με γνώμονα τα ακόλουθα στοιχεία.
Να αρνηθεί γραπτώς την αιτουμένη από τους δανειστές μας γραπτή δέσμευσή του, για «συμμόρφωση προς τας υποδείξεις τους», με το σκεπτικό ότι
α) αν δεν υπογραφεί η συμφωνία της 26-27 Οκτωβρίου 2011, οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι δανειστές μας, αφού οι απαιτήσεις τους θα βρίσκονται «στον αέρα»,
β) αν υποκύψει τώρα με υπογραφές σε ένα αψυχολόγητο, ταπεινωτικό και αποικιοκρατικού τύπου μπρά ντε φέρ, όταν αύριο αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, οι απαιτήσεις και οι εκβιασμοί των δανειστών θα είναι καθημερινοί και η κυβέρνησή του θα καταντήσει κακέκτυπο αντίγραφο της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος, ένας απλός υπάλληλος της τρόϊκα στην θέση του
Παπανδρέου,

γ) αν ο ευρωπαϊκός βορράς έχει αποφασίσει να μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη, πράγμα που θα σημαίνει την χρεωκοπία της Ελλάδος, είναι προτιμώτερο να μην έχουμε αναλάβει γραπτές δεσμεύσεις για τις οφειλές μας.
δ) αν πάλι ο ευρωπαϊκός βορράς έχει εκτιμήσει ότι ενδεχομένη χρεωκοπία της Ελλάδος θα πλήξει ανεπανόρθωτα την ευρωζώνη, τότε και η έκτη δόση θα μας καταβληθεί, αλλά και όλες οι επόμενες. Στην περίπτωση αυτή μάλιστα, παρά τους λεονταρισμούς των δανειστών μας, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα αποβεί σωτήρια για την χώρα μας.

Έχω την αίσθηση όμως ότι το διευθυντήριο της ευρωζώνης μας οδηγεί στην πτώχευση και στην έξοδο από το ευρώ. Ο Παπανδρέου, ως ενεργούμενο υπερατλαντικών συμφερόντων, και επί τη βάσει σχεδίου, μετέτρεψε την Ελλάδα σε δούρειο ίππο αλώσεως της ευρωζώνης προκαλώντας, με συγκεκριμένες ενέργειες το διευθυντήριο να μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη. Ειδικώτερα ο Παπανδρέου από την επομένη της αναλήψεως της πρωθυπουργίας, επιδόθηκε σε συστηματικό σπάσιμο νεύρων και εξευτελισμό των μετέπειτα δανειστών μας,
1) «αποκαλύπτοντας» το «τεράστιο» χρέος της Ελλάδος, λες και οι δανειστές μας δεν ήξεραν πόσα χρήματα μας είχαν δανείσει, ενώ παράλληλα εξέθεσε διεθνώς, κυβερνήσεις, πολιτικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που αποκόμιζαν τεράστια κέρδη από τον δανεισμό της χώρας μας.
2) Κατηγορώντας σε διεθν

Keywords
Τυχαία Θέματα