Παπουτσής-Χρυσοχοΐδης φέρνουν ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ προ τετελεσμένων!

10:56 12/1/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει η Ανακόντα

Χρόνια ολόκληρα μετά το σχεδιασμό του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, το ΚΕΜΕΑ παρουσίασε ‘Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Συνόρων’ χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη μελέτη και χωρίς να έχει συνεργαστεί με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία, τον Στρατό και το υπουργείο Εξωτερικών! Και αυτό το ονομάζουν εθνικό σχεδιασμό!!!

Γιατί άραγε καθυστέρησαν τόσο;
Γιατί κάνουν επίσημη παρουσίαση πριν ενημερώσουν τους συναρμόδιους, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται;
Πώς είναι δυνατόν να είναι ήδη έτοιμοι να προχωρήσουν στους διαγωνισμούς

πριν καν επικοινωνήσουν με ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ;

Όλη η είδηση:

ΚΕΜΕΑ: Μελέτη για το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Συνόρων

Εθνική υποχρέωση, χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, την υποβολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενός εθνικού σχεδίου και την δημιουργία κατάλληλων υποδομών για το κέντρο Διαχείρισης Συνόρων, στο πλαίσιο του κανονισμού «Eurosure» που αφορά την εσωτερική της ασφάλεια, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του για την παρουσίαση σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ).
O κ. Παπουτσής τόνισε ότι ο νέος σχεδιασμός για την εσωτερική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβάνει εθνικά κέντρα επιτήρησης των συνόρων στα κράτη – μέλη τα οποία βρίσκονται στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η Ελλάδα είναι η αιχμή του δόρατος αυτής της μεγάλης προσπάθειας, με εκτεταμένα θαλάσσια και χερσαία σύνορα και για τον λόγο αυτό επιταχύνουμε όλες τις διαδικασίες. Έχουμε την υποχρέωση μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2013 να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Εθνικό Κέντρο διαχείρισης των συνόρων. Αυτό περιλαμβάνει ένα Κέντρο επιτήρησης των συνόρων με νέες τεχνολογίες, με υψηλά συστήματα ασφαλείας στις επικοινωνίες και βεβαίως το συντονισμό των αρμοδίων Αρχών, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που είναι επιφορτισμένες σύμφωνα με το νόμο για την επιτήρηση των συνόρων μας» τόνισε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε : «Μόλις ολοκληρώσουμε στο επόμενο δεκαήμερο ορισμένες τεχνικές προσαρμογές που χρειάζονται στη μελέτη, θα έρθουμε σε επικοινωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία, τον Στρατό και βεβαίως το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να ολοκληρώσουμε την εθνική πρόταση και τον εθνικό σχεδιασμό».
«Προχωρούμε, ανέφερε επίσης, με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους διαγωνισμούς για την προμήθεια των εξοπλισμών που προβλέπονται από το εθνικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης των συνόρων μας. Και τα δύο Σώματα θα προκηρύξουν ταχύτατα όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς που χρειάζονται για τον εξοπλισμό τους, είτε αυτό είναι πλοία για το Λιμενικό Σώμα, είτε είναι ελικόπτερα, είτε είναι τα συστήματα με θερμικές κάμερες που απαιτούνται και τα κέντρα επικοινωνίας, η χρηματοδότησή των οποίων έχει ήδη εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων».
Για την χρηματοδότηση της όλης προσπάθειας ο υπουργός

Keywords
Τυχαία Θέματα