ΠΑΣΟΚ – ΝΔ μας καταντούν χειρότερα από την Αργεντινή!

11:37 8/3/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Αν η «σωσμένη» Ελλάδα θα είναι χειρότερα από τη χρεοκοπημένη Αργεντινή, μας προκαλεί φρίκη η σκέψη τι θα γίνει εδώ σε περίπτωση και επίσημης χρεοκοπίας.

Συγκλονιστικά είναι τα οικονομικά στοιχεία για την εξαθλίωση των Ελλήνων και της Ελλάδας που έρχονται στη δημοσιότητα και τα οποία αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας το μέχρι τώρα αδιανόητο: Πριν από το τέλος του 2012, με το νέο Μνημόνιο

που συνυπέγραψαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου, η χώρα μας, η οποία υποτίθεται ότι έχει διασωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από την… Αργεντινή, όταν αυτή είχε χρεοκοπήσει!

Τινάζεται έτσι στον αέρα το έωλο επιχείρημα των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι «ψηφίζουμε τα αλλεπάλληλα Μνημόνια για να μην καταντήσει η χώρα μας σαν την Αργεντινή». Αν η «σωσμένη» Ελλάδα σύντομα θα είναι χειρότερα από τη χρεοκοπημένη Αργεντινή, μας προκαλεί φρίκη η σκέψη τι πρόκειται να γίνει εδώ σε περίπτωση και επίσημης χρεοκοπίας, με αυτή την πολιτική ηγεσία.

Ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία που παραθέτουν το Reuters, οι Financial Times του Λονδίνου και οι New York Times.

Μείωση του ΑΕΠ άνω του 20%!

Το ΑΕΠ της Ελλάδας έπεσε κατά 6,8% κατά τη διάρκεια του 2011, όταν το Μνημόνιο που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Παπανδρέου βρισκόταν σε πλήρη ισχύ. Πρόκειται για ποσοστό που προκαλεί σοκ. Ουδέποτε το ελληνικό ΑΕΠ έχει πέσει τόσο πολύ τα τελευταία… εξήντα (!) χρόνια, και η πτώση αυτή είναι «κατόρθωμα» της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η πτώση αυτή σημαίνει ότι αθροιστικά το ΑΕΠ της χώρας μας έχει μειωθεί κατά 16% από το κορυφαίο σημείο του πριν από την κρίση. Το ΑΕΠ της Αργεντινής στο ναδίρ της χρεοκοπίας της είχε μειωθεί 20%. Με δεδομένο, όμως, ότι η τρόικα προβλέπει πως η μείωση του ελληνικού ΑΕΠ θα συνεχιστεί και το 2012 και το 2013, με συνολική μείωση τη διετία αυτή τουλάχιστον 5% έως 6%, είναι προφανές ότι σύντομα η «σωσμένη» Ελλάδα θα έχει υποστεί μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ της από την Αργεντινή όταν χρεοκόπησε!

«Η κρίση είναι καταστροφική για τους Έλληνες», δηλώνει στο Reuters ο Ούρι Ντάντους, οικονομολόγος του Ιδρύματος Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον και πρώην ανώτατος αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Αν συνεχιστεί η παρούσα πολιτική –πράγμα που δεν είναι εφικτό, κατά την άποψή μου–, μπορεί να δούμε το ελληνικό ΑΕΠ να μειώνεται κατά 25% έως 30%, πράγμα που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο», πρόσθεσε.

Η κατανάλωση στα Τάρταρα…

Το 2008 η ανεργία στη χώρα μας ανερχόταν στο 7,7% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια και κυρίως εξαιτίας του Μνημονίου, η ανεργία αυξήθηκε κατά… 200% – δηλαδή, τριπλασιάστηκε. Στα τέλη του Νοεμβρίου του 2011 ανερχόταν πλέον στο 20,9%, ενώ, σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, τον Ιούνιο η ανεργία στην Ελλάδα σίγουρα θα έχει ξεπεράσει το 25% και μπορεί να πλησιάζει επικίνδυνα και το 30%, ενώ στο χειρότερο σημείο της χρεοκοπίας της Αργεντινής η ανεργία δεν ξεπέρασε το 24%.

Δραματ

Keywords
Τυχαία Θέματα