Περαιτέρω οικονομική «σύσφιξη» της ευρωζώνης και όχι μόνο …

16:49 6/6/2012 - Πηγή: Olympia

Η χθεσινή δήλωση του κ. Σόϊμπλε για βήμα-βήμα κατ’ αρχάς δημοσιονομική ένωση, η οποία ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη ολοκλήρωση της Ευρωζώνης (εννοεί οικονομικο-πολιτική), ακολουθεί αυτή της Κομισιόν της περασμένης εβδομάδας, η οποία ζητούσε “banking union” για προστασία των τραπεζών και εφ’ όσον απαιτείται, παράκαμψη των εθνικών κυβερνήσεων.

Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα, ότι ο πρώην γνώριζε πάρα πολύ καλά τι ερχόταν, όταν ζητούσε global financial governance. Όπως επίσης τώρα αποκτούν και το πραγματικό τους
νόημα οι φωνές διαφορετικών χρωμάτων που ακούστηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες απαξίωναν το έθνος-κράτος.

Είναι λοιπόν προ των πυλών η μετατροπή της ΕΕ (από «Κοινή Αγορά» που ξεκίνησε) σε Τραπεζική Ευρωπαϊκή Ένωση, βήμα-βήμα όπως παραδέχεται ο κ. Σόϊμπλε. Για ποια κρίση της ευρωζώνης μιλάμε και τρίχες κατσαρές, την στιγμή μάλιστα που ήδη έχει εξαγγελθεί η είσοδος νέου μέλους (Ρουμανία); Εδώ βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι αφ’ ενός πέφτει άγριο δούλεμα με τα διλήμματα «ευρώ-δραχμή», «όχι μνημόνιο-έξοδος από την ευρωζώνη», και αφ‘ ετέρου ότι η όλη ιστορία της σημερινής οικονομικής κρίσης με τα δημόσια και ιδιωτικά χρέη στις τράπεζες σε όλες τις χώρες, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο, το οποίο κρατάει δεκαετίες τώρα, για να μας παρουσιαστεί η από μηχανής θεός σημερινή «λύση». Αν λάβουμε επίσης υπ’ όψιν ότι από τα 300 ευρώ χρέος θα σου παίρνουν το σπίτι ή το χωράφι, όπως και η απαίτηση του κ. Τόμσεν για εκποίηση και της πρώτης κατοικίας, λέει επίσης πολλά το γεγονός ότι από την πρόσφατη χρηματοδότηση των τραπεζών εξαιρέθηκαν η Αγροτική και το ΤΤ (χρεωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, στεγαστικά δάνεια).

Το δυστύχημα είναι ότι από τους κομματικούς μας «φίλους», μόνο ο Καμμένος έχει επισημάνει τους κινδύνους για τον αφανισμό μας ως έθνος-κράτος από τέτοιες κινήσεις και στέκεται απέναντι, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ήταν το πρώτο θέμα από όλους ανεξαιρέτως. Φερ’ ειπείν, ήταν τελείως απογοητευτικό που ακούσαμε την Γ.Γ. του ΚΚΕ κατά την χθεσινή της συνέντευξη στην ΝΕΤ και σε σχετική ερώτηση που της έγινε για το σχέδιο περί Τραπεζικής Ένωσης από Μπαρόζο-Μέρκελ, αντί να καταγγείλει τους «Ευρωπαίους» ιθύνοντες για προσπάθεια συγκέντρωσης εξουσιών και προώθηση της παγκοσμιοποίησης με δόλωμα τις εγγυήσεις των τραπεζικών καταθέσεων, από την μία να απαντά ότι οι μικροκαταθέτες θα εξαιρεθούν και από την άλλη να λέει ότι ψάχνουν πράγματι να βρουν κάποιο φάρμακο για να ελέγξουν την κρίση και ότι θα μάθουμε λεπτομέρειες τι εννοούν στο τέλος του μηνός στην σύνοδο κορυφής. Για ποιο φάρμακο μιλάμε δηλαδή; Για τις αλυσίδες που θα σφίξουν περισσότερο στον λαιμό μας; Τόσο κοντόφθαλμη πιά;

Και ούτε έχουμε ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίσεις-επίσημες θέσεις, για τα όσα «θολά» και «περίεργα» ακούγονται αναφορικά με την Τουρκική μειονότητα Θράκης, την Μακεδονία, και το μεταναστευτικό, τα οποία είναι εξ ίσου σημαντικά για την ύπαρξή μας ως έθνος-κράτος.

Ας φροντίσουμε τουλάχιστον στις επερχόμενες εκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα