Πλήρης δικαιώση του blog η πανικόβλητη ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών κι Εισαγγελέων


Γράφαμε μόλις πριν από 19 μέρες …!…!…! ότι η δικαιοσύνη κι όχι οι “Πολιτικοί” είναι το αίτιον της παρακμής!

Ο διασυρμός στην συνείδηση των Ελλήνων, της δικαιωσύνης μετά την απόφαση για τον Εφραίμ δείχνει ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Δεν ξέρω αν είναι αθώος ή ένοχος, δεν είναι αυτό το θέμα, αν είναι ένοχος όταν δικαστεί ας πάει φυλακή, σκασίλα μου, εγώ πάλι 800 € θα παίρνω…

Αυτή η “περίεργη” “ευαισθησία” να αποδίδεται η δικαιωσύνη, μόνο σε ο,τι δεν είναι ΠαΣοΚ,

Εργολάβος ή Ζημενς…. Γιατί τέτοιος πανικός κι ανακοινώσεις αφού είναι Δίκαιη η προφυλάκιση; Καθαρός Ουρανός…..

Δελτίο τύπου για Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών27/12/2011             ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail[email protected]Αθήνα, 27-12-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε αφορμή τα σχόλια και τις επικρίσεις που έγιναν, για τη διαταχθείσα προσωρινή κράτηση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου , παρατηρούμε τα ακόλουθα :
Είναι πρωτοφανές , παράγοντες ξένης Χώρας να ασκούν κριτική σε αποφάσεις της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης , αγνοώντας ότι στις νομικά αναπτυγμένες Χώρες η διάκριση  των εξουσιών είναι αυτή που χαρακτηρίζει   το Κράτος Δικαίου .
Θεωρούμε ότι η κριτική αυτή, καθώς και η κριτική που ασκήθηκε από παράγοντες του δημόσιου βίου της Χώρας  μας, αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης .
Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί δίνουν μεγάλη σημασία στον κοινωνικό απόηχο των αποφάσεων τους και έχουν τις ευαισθησίες εκείνες που χαρακτηρίζουν τις παραδόσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης .
Ζητούν , όμως , απ΄ όλους τους, αυτόκλητους και μη, σχολιαστές των αποφάσεων τους και αν ακόμα διακρίνονται από αυστηρότητα , να είναι προσεκτικοί όταν εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές , αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας  .
Η προσωρινή κράτηση είναι μεν εξαιρετικό μέτρο και διατάσσεται με προσοχή και φειδώ ,αλλά πάντοτε  σύμφωνα με τα δεδομένα της δικογραφίας και τους ορισμούς του νόμου .  Αρμόδια δε  να την επιβάλλουν ή όχι είναι μόνο τα δικαστικά όργανα , τα οποία δεν πτοούνται ούτε από επικρίσεις ούτε από παρεμβάσεις .
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Συμβούλιο , που διέταξε την προσωρινή κράτηση, συγκροτήθηκε από Ανώτερους  Δικαστές ( Εφέτες ) , εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης .
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Filed under: HORCA, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα