Πολιτικός δεν σημαίνει σοβαρότητα;

11:53 8/5/2012 - Πηγή: Olympia

γράφει ο αρίσταρχος

Αλήθεια, τι παιχνίδια παίζονται με τα αποτελέσματα των εκλογών; Επί τέλους αυτή η ανεξέλεγκτη αλαζονεία περί την πολιτική και την εξουσία πότε θα σταματήσει;

Ο Βενιζέλος χαμογελώντας με πικρή ειρωνεία την ημέρα των εκλογών ψιθυρίζει “Ας ευχηθούμε ο φιλέλληνας Θεός να μας βοηθήσει”. Να του θυμίσω τα λόγια του μακαρίτη Ράλλη όταν έχασε το 81 τις εκλογές

από τον Αντρέα “Ελπίζω ο λαός να μην το μετανιώσει”.

Χτες βράδυ στο MEGA η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Γεννηματά μη αναλογιζόμενη ότι εκπροσωπεί μόνο το 13% απευθυνόταν στο 16.7% τον κο Στρατούλη με ύφος και “ύψος” συντονιζόμενη με τον ωραίο Αβραμόπουλο που χαμογελούσε περίεργα και επιμόνως ρωτούσε “Τι θα κάνετε αύριο” χωρίς εν τούτοις να του αφήνει περιθώρια να μιλήσει γιατί απλά δεν την ένοιαζε η απάντηση αλλά η μείωση του συνομιλητή της και ότι αντιπροσώπευε .

Δεν πρέπει κάποτε να σταματήσετε αυτό το παραλήρημα ανυποληψίας, αλαζονείας, περιαυτολογίας, πολιτικής αγυρτείας; Είστε αυτό που είστε γιατί το θέλει ο λαός. Και σεις, αλλά και οι άλλοι. Προς τι αυτό το γελοίο θέαμα που μας εξοργίζει όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Στο enikos.gr και στην ζωντανή συζήτηση από webtv ο Στάθης, πολύ σωστά, απευθυνόμενος στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη του λέει “Δεν σας δίνω κανένα λεπτό, σας δώσαμε  τριάντα χρόνια και τα κάνατε θάλασσα”  . Μην δυσανασχετείς για το είδος της δημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ κε Ανδρουλάκη για να σας θυμίσω την περίφημα ατάκα του μακαρίτη του Κουτσόγιωργα απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη μετά τις εκλογές του 81 “Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε”.

Από λόγια και παπαρολογίες σ’ αυτό τον τόπο πάμε μια χαρά. Από έργα και γαλαντομία πάσχουμε.

Σήμερα πάει ο Τσίπρας στον πρόεδρο για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Είμαστε περίεργοι να δούμε την ανταπόκριση που θα έχει από τα άλλα κόμματα. Δυσκολεύονται τα νούμερα να βγουν. Εκτός …κι αν γίνουν μεμονωμένες αντιμνημονιακές προσεγγίσεις από μνημονιακά κόμματα. Και πάντως το γενικό συμπέρασμα όλου του λαού είναι ότι όλοι αγωνίζονται όχι για να σωθεί ο τόπος αλλά πώς να κερδίσουν πόντους στον νέο πολιτικό στίβο.

Απ’ την μια μεριά δεν θέλουν επανάληψη εκλογών, γιατί θα γίνει νέα ανατροπή πολύ πιο οδυνηρή. Απ’ την άλλη όλο το ενδιαφέρον τους βρίσκεται πως θα ρίξουν τρικλοποδιά στην νέα αναδυόμενη από ότι φαίνεται δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι απ’ την άλλη ένα ΚΚΕ, που το μόνο που βλέπει είναι η πλήρης αλλαγή του οικοδομήματος της Ελλάδας στα μέτρα του. Με ποσοστό 7% κα Αλέκα, το βλέπω κομμάτι αδύνατο. Βοήθησε τον τόπο για κάποια συγκεκριμένα πράγματα που τα εγκρίνεις κι εσύ και μετά τράβα το χαλί. Να μπουν κάποια πράγματα σε λειτουργία. Γιατί άρχισε να ακούγεται για κοινός πρωθυπουργός κάποιος sir.

Συνέλθετε και ερμηνεύσατε τα εκλογικά αποτελέσματα όπως είναι. Αν έχετε πρόβλημα στην μετάφραση σας την χαρίζουμε δωρεάν στις επόμενες εκλογές που μάρτυς μου ο Θεός δεν θα τις θέλετε κανένας σας και καθόλου, μα καθόλου.

Δώστε μια ευκαιρία να φύγουμε από την μέγγενη που μας έχωσαν

Keywords
Τυχαία Θέματα