Πώς ανοίγουν οι παράνομοι δρόμοι για τους αιολικούς, σε περίοδο εκλογών, και άλλα θαύ ματα

08:02 3/5/2012 - Πηγή: Olympia

Οι Τηνιακοί έχουν μάθει ότι οι εκλογές είναι η ιδανική περίοδος για παρανομίες, και ειδικά για παράνομες διανοίξεις δρόμων. Οι δρόμοι γίνονται παράνομα, αφού για να γίνει νόμιμα ένας δρόμος θέλει χρονοβόρες και ακριβές μελέτες και διαδικασίες. Και γίνονται εύκολα, με τόσους πολλούς χωματουργούς, ιδίως όταν έχουν αναδουλειές.

Τα διάφορα δρομάκια σχεδιάζονται με μυστικότητα, ή με διάφορα κουτοπόνηρα επιχειρήματα δήθεν αθώων γεωργών, κατά προτίμηση προχωρημένης ηλικίας, που θέλουν να πάνε στα χωράφια τους (θεμιτό) και

εμφανίζονται από την μια μέρα στην άλλη, κυριολεκτικά νύχτα, αφού το μόνο αποτρεπτικό είναι η αυτόφωρη διαδικασία που κρέμεται στο κεφάλι του καημένου του χωματουργού που αναλαμβάνει την διάνοιξη. Μετά την διάνοιξη, η παράβαση είναι …πολεοδομική, δηλαδή τρέχα γύρευε.

Σας τα λέω αυτά, γιατί μου έκαναν εντύπωση 9-10 πράγματα:

1. Χάρτης της ΡΑΕ (κλικ για να τον δείτε καθαρά) που δείχνει σχεδιαζόμενα αιολικά, σε μέρη που δεν υπάρχει δρόμος. Τα αιολικά θέλουν πρόσβαση και διασύνδεση. Μερικά αιολικά φαίνονται στο οροπέδιο Πολέμου Κάμπος και Γκάγκαρη (Α) και στην περιοχή Αλωνάκι-Καρελάδος (Β).

2. Η Περιβαλλοντική Μελέτη των Κοπελούζου-Σαμαρά (μόνο συνωνυμία με τον υποψήφιο) αναφέρει ότι “θα βελτιώσει υπάρχοντεςαγροτικούς δρόμους και άλλες καλές για το περιβάλλον αγαθοεργίες”. Ποιους υπάρχοντες αγροτικούς δρόμους;;; Οιαεροφωτογραφίες της Κτηματολογίου ΑΕ και της ίδια της ΡΑΕ (που είναι από το Google Earth) δεν δείχνουν δρόμους. Άρα, κάποιος αγρότης πρέπει να βρεθεί να τους διανοίξει, για να μπορέσουν να τους “βελτιώσουν” οι Κοπελούζος-Σαμαράς.

3. Η διαδικασία αδειοδότησης του Κοπελούζου-Σαμαρά τρέχει εδώ και 1-2 χρόνια, και ο σχεδιασμός πρέπει να τρέχει τουλάχιστον από το την εποχή του φαύλου Προεδρικού Διατάγματος που πέρασε επί Σημίτη, με την βοήθεια της Ροδούλας Ζήση, και τις φαρδιές-πλατιές υπογραφές της τότε Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι κατά σύμπτωση και σήμερα Τοπική Αυτοδιοίκηση που ανακήρυξε όλες τις περιοχές όπου σήμερα φαίνονται αιολικά πάρκα “βιομηχανικές ζώνες”.

4. Τα τελευταία 2-3 χρόνια ένας παππούς Γιάννης από το χωριό Περάστρα, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διανοίξει δρόμο από το Αλωνάκι στον Καρελάδο, με την καλή δικαιολογία να αξιοποιήσει τα χωράφια του εκεί. Αυτός ο φουκαράς προσπαθεί να πάει στα χωράφια του από πριν το 1990 (είχε μάλιστα βάλει φουρνέλα στην Μεγάλη Άμμο της Κολυμπήθρας, προσπαθώντας να …μετακινήσει το βουνό που τον εμπόδιζε!

5. Τα τελευταία 2-3 χρόνια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατήσει ανοιχτό παράνομο δρόμο που διάνοιξε (παράνομα) περί το 1996-97, προς Γκάγκαρη-Πολέμου Κάμπο, με προσχήματα όπως “τηλεόραση για τα γεροντάκια”, “εγκρίσεις σε μελισσοκόμους” για μέλισσες σε ανύπαρκτες Δημοτικές εκτάσεις, που πολλές, κατά σύμπτωση, είναι εκεί που εμφανίζονται σήμερα ανεμογεννήτριες.



6. Πριν 1-2 μήνες εμφανίστηκε επέκταση χωματόδρομου στην Γκάγκαρη-Πολέμου Κάμπος που επέκτεινε τον υπάρχοντα παράνομο χ

Keywords
Τυχαία Θέματα