Προφητείες και “προφητείες”. Όταν οι τσέτες κάνουν τα νεφελίμ να μοιάζουν …στρουμφάκια.

14:23 16/7/2012 - Πηγή: Olympia
Μετά το άρθρο του Νίκου Χειλαδάκη “Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ”,Δεν θα μπορούσαμε να μην θυμηθούμε ένα αφιέρωμα που είχαμε κάνει παλαιότερα. Διαβάστε το και συγκρίνετε το με το δεύτερο βίντεο που παραθέτει ο Ν. Χειλαδάκης στο άρθρο του.

Ένα από τα αγαπημένα θέματα του θεάματος είναι οι περιβόητες προφητείες. Κομμένες και ραμένες στα μέτρα του κάθε τηλεπωλητή, σκηνοθέτη αλλά ακόμα και εξουσιαστή προκειμένου να δημιουργήσουν ροή χρήματος από μία εικονική πραγματικότητα ή ακόμα και να καταστείλουν την λαϊκή αντίσταση καθιστώντας τις τραγωδίες αναπόφευκτες.

Υπάρχει όμως αλήθεια

στις προφητείες; Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα. Τον Δεκέμβρη του 2008, λίγες ώρες μετά την έναρξη των επεισοδίων, ο φίλος JHP έγραψε ότι “αυτός ήταν ο δρόμος που θα οδηγούσε στο ΔΝΤ”. Μία “μίνι” προφητεία δηλαδή, αφού επιβεβαιώθηκε. Δεν ήρθε βέβαια από κάποιο εκστατικό σύνδρομο, αλλά από ισχυρή γνώση των συγγενών θεμάτων, οικονομίας, γεωπολιτικής, μεθοδολογίας, διεθνούς γίγνεσθαι και πολιτικής κατάστασης.

Υπάρχουν λοιπόν προφητείες που έχουν επιβεβαιωθεί μετά από αιώνες; Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν την έλευση κάποιου προειπωμένου πεπρωμένου; Μπορεί η ευρυγνωσία να αναλύσει τα μελλούμενα αιώνων; Υπάρχει Θεία πνοή στην συγγραφή σοφών; Ας ξετυλίξουμε μαζί ένα φανταστικό κουβάρι με τον πιο ορθολογικό τρόπο που ίσως μας δώσει ακόμα και την απάντηση σε ένα ερώτημα που κάποτε όλοι γνώριζαν: “Γιατί είμαστε εδώ;“

Ο Άγιος Ανδρέας δια το Χριστό σαλός (όχι ο Πρωτόκλητος αλλά μεταγενέστερος) έζησε τον 6ο αι. μ.Χ. Κατ’ άλλους όπως μία έκδοση Ι.Μ. που έχει τον βίο του έζησε τον Ένατο αι. Αυτός λοιπόν έγραψε λόγους προφητικούς που συζητιώνται πολύ τελευταία λόγω γνωστού εκδότη που τα έχει συμπεριλάβει στα βιβλία του και πάνω τους χτίζει ένα συγκεκριμένο μελλοντολογικό σκεπτικό. Ας δούμε λοιπόν την επίμαχη παράγραφο που προσπαθεί να εξηγήσει τα μελλούμενα:

Τα βδελυρά έθνη

- Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. Θα βγουν τότε απ’ εκεί οι εβδομήντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους… Αλλοίμονο στις περιοχές, απ’ όπου θα περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, ας μην υπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω όμως ότι θα υπάρχουν.

Εκείνες τις ημέρες θα σκοτεινιάσουν, σαν να θρηνούν στον αέρα για όσα αποτροπιαστικά θα διαπράξουν εκείνα τα σιχαμερά έθνη. Ο ήλιος θα γίνει σαν αίμα, ενώ η σελήνη κι όλα τα άστρα θα σκοτισθούν, καθώς θα τα βλέπουν επάνω στη γη να συναγωνίζονται στην ακαθαρσία. Αυτοί οι λαοί θα κατασκάψουν τη γη, θα κάνουν αποχωρητήρια τα θυσιαστήρια, και θα βάλουν τα άγια σκεύη σε ατιμωτική χρήση. Τότε όσοι θα κατοικούν στην Ασία, ας φύγουν στα νησιά των Κυκλάδων (κατ’ άλλη γραφή: τις κοιλάδες των νήσων), γιατί τα ρυπαρά έθνη δεν θα πάνε εκεί, και ας πενθήσουν για εξακόσιες εξήντα ημέρες.

Αυτό είναι το επίμαχο

Keywords
Τυχαία Θέματα