Ραγδαίες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό: Ποιοι παίζουν με τις πρόωρες εκλογές;

  Ο κύκλος του Μαξίμου επεξεργάζεται σενάριο εκλογών – Σχέδια και για νέο κόμμα που θα στεγάσει όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις – Διεύρυνση με… Χρυσοχοϊδη και τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ 

Τις τελευταίες ώρες, ακούγεται όλο και περισσότερο το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr, μόνο για σενάριο δεν πρόκειται.Αντίθετα, ο κύκλος που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Είναι βέβαιο ότι σε αυτή τη συζήτηση συμμετέχει πλέον

και ο Πρωθυπουργός, ενώ συνδέεται και με τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Ο Αντώνης Σαμαράς είδε την ηθική και πολιτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ που πλήρωσε τημνημονιακή πολιτική στο έπακρο. Γνωρίζει ότι η λήψη των μέτρων θα προκαλέσει νέες και πολύπιο σοβαρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, που δεν θα αφήσουν αλώβητη καμία πολιτική δύναμη.

Ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη λήψη των μέτρων θέλει να πραγματοποιήσει μία φυγή προς τα εμπρός, να αξιοποιήσει τις προϋποθέσεις υψηλής ανταγωνιστικότητας, που θα έχουν δημιουργηθεί από τη μείωση του εργασιακού κόστους και τις ιδιωτικοποιήσεις. Στόχος του, να αρχίσει η χώρα να ανεβαίνει, να κινείται σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Γνωρίζει ότι για να το πετύχει αυτό χρειάζεται χρόνο, πολιτική ανοχή και νομιμοποίηση. Κυρίως όμως να απαλλαγεί από βαρίδια και ανασχετικούς παράγοντες.

Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ. Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχει στη διάθεσή του, δείχνουν μία φθίνουσα και μη αναστρέψιμη πορεία που θα το εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη. Η εικόνα του Ε. Βενιζέλου είναιεξαιρετικά αδύναμη, ενώ ενδέχεται να υποστεί το καίριο πλήγμα είτε από κάποιες νέες αποκαλύψεις εις βάρος του είτε από μία γενικευμένη κίνηση αμφισβήτησης.

Στα μάτια του Πρωθυπουργού, το ΠΑΣΟΚ είναι ο προβληματικός εταίρος της κυβέρνησης σε σχέση με τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σαμαράς έχει στραμμένη την προσοχή του στο εσωτερικό του κόμματός του. Στα αυτιά του φθάνουν πληροφορίες για βουλευτές, της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς, που είναι πιθανό να καταψηφίσουν τα μέτρα, ενώ διαβλέπει και τη πρόθεση ορισμένων να δημιουργήσουν κλίμα εσωστρέφειας και αποσταθεροποίησης.

Δεν είναι μυστικό ότι τόσο ο κ. Αντώνης Σαμαράς όσο και στενοί του συνεργάτες θεωρούν τηΝέα Δημοκρατία ένα φθαρμένο κόμμα. Σε όσους αρέσκονται στη σημειολογία να υπενθυμίσουμε ότι το 2004,στην πρώτη εκλογική νίκη του Κώστα Καραμανλή, ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε κανείς από το σημερινό του επιτελείο στο Μαξίμου ανήκαν οργανικά στη Νέα Δημοκρατία.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός είναι να προχωρήσει σε εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων, έχοντας πάρει την επιμήκυνση και έχοντας κυριαρχήσει η αίσθησηγια ένα νέο επικείμενο κούρεμα που θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος. Το επιτελείο του κ. Σαμαρά πιστεύει ότι δεν πρέπει να μείνει πολιτικός χρόνος για να βιώσουν οι πολίτες τις άμεσες συνέπειες των μέτρων και να διογκωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια που θα καταστήσ

Keywords
Τυχαία Θέματα