Σαμαράς: Οι τελευταίες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

13:03 4/11/2012 - Πηγή: Olympia
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεδρίασε σήμερα το πρωί στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, δήλωσε ότι η ψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση, προσθέτοντας πως κατόπιν αυτών των μέτρων μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν περαιτέρω.

Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ότι ενδεχόμενο εξόδου

από το ευρώ θα ισοδυναμούσε μόνο από την υποτίμηση και τον πληθωρισμό με απώλεια του 80% του βιοτικού επιπέδου που είχαν οι Ελληνες το 2009.

«Πιθανή έξοδος από το ευρώ θα τίναζε στον αέρα τη Δημοκρατία μας και θα κυοφορούσε τεράστιους κινδύνους σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα της χώρα μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Περιγράφοντας την κρισιμότητα των επόμενων δύο ψηφοφοριών, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι με θετική ψήφο τελειώνουν αμετάκλητα τα σενάρια καταστροφής.

Ο κ. Σαμαράς έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλο… συμμάζεμα στο Δημόσιο προαναγγέλλοντας απολύσεις. «Η ασυδοσία του Δημοσίου τελειώνει. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι κρίθηκαν ακατάλληλοι για την εργασία τους και όμως εξακολούθησαν να πληρώνονται εις βάρος του συνόλου. Άλλοι κρίθηκαν επίορκοι και είτε έπεσαν στα χαμηλά και συνέχισαν να αμείβονται. Εκατοντάδες οργανισμοί λειτουργούσαν χωρίς αντικείμενο. Όλα αυτά τελειώνουν. Τα τελειώνουμε εμείς αυτά όταν άλλοι προσπαθούν να τα κρατήσουν».

Πηγή: madata.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα