Σαν σήμερα, πριν 100 χρόνια

11:44 7/10/2012 - Πηγή: Olympia
Αποκαλυπτήρια του μνημείου στο ύψωμα της Μελούνας…Απο εδώ ξεκίνησε το 1912 ο Στρατός μας !


Με τιμές και κανονιοβολισμούς και πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα αποκαλυπτήρια του νέου Μνημείου στο ύψωμα της Μελούνας απ΄όπου ξεκίνησε η νικηφόρα προέλαση του Ελληνικού Στρατού για την απελευθέρωση της επαρχίας και της πόλης της Ελασσόνας το 1912 από τον τουρκικό ζυγό.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου στη Μελούνα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης

των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής.

Η τελετή άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ελασσόνας, κ.κ. Βασιλείου.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Λυδία Αλεξανδρίδου – Νάτσιου.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη διέσχιζαν τον ουρανό αποδίδοντας τιμές, ενώ κανονιοβολισμοί ακούγονταν όσο διαρκούσε το προσκλητήριο νεκρών.

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ο Δήμαρχος Ελασσόνας πραγματοποίησε στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου αποσπώντας το χειροκρότημα του πλήθους των παραβρισκόμενων, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Χρ. Λιάπης, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος κ. Γιωρ. Σοφιανίδης, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος κ. Ευαγγ. Τουρνάς, ο Γεν. Αστυνομικός Διευθ. Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Βασ. Χαλάτσης, ο περιφ. διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Νικ. Λαθύρης, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Βετεράνος


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα