Σφοδρή επίθεση του Μιχ. Καρχιμάκη στον Προβόπουλο για ανάθεση στο ΕΛΙΑΜΕΠ

14:44 6/11/2012 - Πηγή: Olympia

ΠΟΣΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η τραπεζα Eλλαδος ΑΝΕΘΕΣΕ,σε ενα ιδιωτικο οργανισμο,στο Ελληνικο ιδρυμα ευρωπαικης και εξωτερικης πολιτικης [ΕΛΙΑΜΕΠ] την εκπονηση μελετης με ΘΕΜΑ,”Αξιολογηση των επιδρασεων
που εχουν ασκησει και θα ασκησουν στην πορεια της Ελληνικης οικονομιας οι πολιτικες που χρηματοδοτουνται απο τον προυπολογισμο της Ε.Ε”.Η παρουσιαση εγινε την περασμενη εβδομαδα σε αιθουσα του δευτερου οροφου τησς τραπεζας.


ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ.

1]Ποσα πληρωσε η τραπεζα για αυτη την μελετη;
2]Γιατι δεν την εκπονησαν οι πολυπληθεις υπηρεσιες της τραπεζας και συγκεκριμενα η διευθυνση οικονομικων ΜΕΛΕΤΩΝ,που διαθετει εξειδικευμενο και υψηλου επιπεδου επιστημονικο προσωπικο; 3]Γνωριζει οτι αναλογες αξιολογησειςγια ολες τις προγραμματικες περιοδους υπαρχουν στο αρμοδιο υπουργειο και σε αλλους δημοσιους φορεις;[ο κ.Χατζηδακης δεν το γνωριζει;]ΤΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΘΕΣΗ; 4]Γιατι επελεγη το συγκεκριμενο ιδρυμα και ποιος υπεβαλε στην τραπεζα τη σχετικη προταση;
5]Ποσες τετοιες αναθεσεις εχουν γινει,με ποια διαδικασια και ποιο το κοστος τους;
Ο κ.Κεντρικος τραπεζιτης ,που εμφανιζεται τιμητης των παντων αντι να λογοδοτει μονο στον ντραγκι καταρρακωνοντας την κυβερνηση ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ,για τις πραξεις του και παραλειψεις του,για τις προτασεις του και τα αποτελεσματα τους.ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΛΟΓΙΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ,και εντος και εκτος της τραπεζας ΕΝΩ παραλληλα ΠΡΟΒΑΡΕΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ. Την περασμενη εβδομαδα δεν εχασε την ευκαιρια ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ,οτι, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΑΛΛΑΓΕΣ ,ΒΕΒΑΙΑ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα