«Σκούπα» Γερμανών στη χώρα

20:33 8/11/2012 - Πηγή: Olympia

ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το «γερμανικό σχέδιο» οικονομικής κατάληψης της χώρας μέσω της παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας και αρπαγής της ιδιωτικής.

Ταυτόχρονα, επιχειρείται η μετατροπή της Ελλάδας σε κανονικό προτεκτοράτο, με τον απόλυτο έλεγχο και τη διαχείριση από τους δανειστές των πόρων του κράτους –έσοδα, δαπάνες, πληρωμές (!)–, πρόταση που διατύπωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και

την οποία προσπάθησε κατόπιν εορτής και ανεπιτυχώς να διαψεύσει το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με «υποψίες», μάλιστα, της αντιπολίτευσης αλλά και των κυβερνητικών εταίρων, ο πρωθυπουργός έχει συζητήσει και είχε συμφωνήσει ακόμα και με αυτή τη ρύθμιση στις συνομιλίες με τους Γερμανούς… Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση βρίσκεται εγγράφως υπόψη του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ο πρωθυπουργός δηλώνει σε συζητήσεις ότι την έχει απορρίψει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «Επικαίρων», ο σχεδιασμός, τον οποίο και έχει αποδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση, προβλέπει τη μέσω του ΤΑΙΠΕΔ –αναδεικνύεται σε βασικό μοχλό για το ξεπούλημα σε εξευτελιστικό τίμημα της χώρας συνολικά– απόκτηση κυρίως από τους Γερμανούς ακινήτων του Δημοσίου. Με σειρά τροπολογιών το τελευταίο διάστημα παραχωρείται προς «αξιοποίηση» στο Ταμείο το σύνολο σχεδόν της ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας, είτε αυτή βρίσκεται εντός των συνόρων είτε εκτός, καθώς στο σφυρί βγαίνουν και ακίνητα στα οποία στεγάζονται ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό. Στο σχεδιασμό στον οποίο εμπλέκονται νομικά γραφεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως επίσης και ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται με το «μανδύα» τεχνικών συμβούλων, προβλέπεται τα ακίνητα να δοθούν ως «εγγύηση» για τη δανειοδότηση της χώρας. Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι με αυτό ακριβώς τον εκβιασμό βρέθηκε αντιμέτωπος και ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Οι ίδιοι παράγοντες, που είναι σε θέση να γνωρίζουν το παρασκήνιο των εκβιαστικών διλημμάτων που τίθενται προς την Αθήνα, αναφέρουν ότι οποιαδήποτε υποχώρηση των θεσμικών εταίρων και δανειστών μας στο μείζον για την ελληνική πλευρά κομμάτι της επιμήκυνσης, αλλά και στο ενδεχόμενο «κουρέματος», προϋποθέτει τελική και αμετάκλητη ρύθμιση για την εκχώρηση της ακίνητης περιουσίας. Στη διαδικασία αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Μάριο Ντράγκι.

Στο στόχαστρο των δανειστών βρίσκονται και τα ακίνητα που ανήκουν στην ιδιοκτησία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Η σπουδή της κυβέρνησης να υποταχθεί άρον άρον στα συμφέροντα των δανειστών προσέλαβε τις τελευταίες ημέρες κωμικοτραγικές διαστάσεις, καθώς το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε να παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα που ανήκουν στα πανεπιστήμια μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Στη σχετική τροπολογία μεταβίβασης συγκεκριμένων ακινήτων και εκτάσεων που ανήκουν στα πανεπιστήμια υπ

Keywords
Τυχαία Θέματα