Στην κρίση απαντά με δημιουργία ο Δήμος Πειραιά.

13:57 12/7/2012 - Πηγή: Olympia
Ο Πειραιάς του Βασίλη Μιχαλολιάκου είναι ο μοναδικός δήμος που κατάφερε όχι μόνο να μην δανειστεί, αλλά και να μειώσει το ύψος του δανεισμού του παρά τον συντριπτικό για την αυτοδιοίκηση Καλλικρατικό πειραματισμό και τα μέτρα του μνημονίου που έφεραν τους περισσότερους δήμους στα πρόθυρα της καταστροφής.

Αυτό οφείλεται στον εξορθολογισμό της οικονομικής διαχείρισης

και τον απόλυτο έλεγχο δαπανών, συμβάσεων και διεκδικήσεων που οδήγησαν ακόμα και στο εδώλιο τοπικούς νταβατζήδες, εργολάβους και άλλους αετονύχιδες που ασελγούσαν στην δημόσια περιουσία. Αυτό παράλληλα με την αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών για τους δημότες και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Μαγική εικόνα ο Πειραιάς δηλαδή στην Ελλάδα του 2012.

Τώρα ήλθε η ώρα της αξιοποίησης. Ο Μιχαλολιάκος απέδειξε την τεράστια διαφορά της αξιοποίησης από την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, με την περίπτωση Δηλαβέρη. Ενός συλλεκτικού αυτοκινήτου – κληροδοτήματος που κάποιοι ήθελαν να ξεπουλήσουν για …10,000 Ευρώ, αλλά ο Μιχαλολιάκος με έναν διεθνή διαγωνισμό που έγραψε ιστορία, εξοικονόμησε για τον Δήμο ποσό που υπερέβει τις 400,000 Ευρώ!

Σε αυτά τα πρότυπα θα κινηθεί η στρατηγική αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου. Με διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό και όχι δωράκια στους εντόπιους “εθνικούς εργολάβους” ή τους πολιτικούς μεσίτες δημόσιας περιουσίας. Κινήσεις που δεν θα δώσουν έτοιμη τροφή σε κανέναν, αντίθετα θα υποχρεώσουν τους επενδυτές να αποσβέσουν την επένδυση τους παράγοντας υπεραξία για την τοπική κοινωνία.

Και ο Δήμαρχος ανέβασε ακόμα ψηλότερα τον πήχυ, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι κανένα ακίνητο δεν θα διατεθεί για δημιουργία “Mall” που θα έχει ως συνέπεια την καταστροφή της ήδη βαλλόμενης τοπικής αγοράς. Ακούν κάποιοι στα Βόρεια;

Πέραν από παραταξιακές ιδεολογίες και διαχωρισμούς, το μυστικό της επιτυχημένης πολιτικής παραμένει ένα: Η αίσθηση ότι οφείλεις στους πολίτες που σε εξέλεξαν και όχι στα παράκεντρα εξουσίας που επιβάλλουν “εκλεκτούς” μολύνοντας την δημοκρατία.

Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.,  το θέμα για την πρόσκληση ενδιαφέροντος, για την αξιοποίηση με διεθνή διαγωνισμό, πέντε ακινήτων του Δήμου Πειραιά.Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, κατά την εισαγωγή  του θέματος, τόνισε μεταξύ άλλων:«Θέλω να ελπίζω ότι με την βοήθεια όλων μας, η σημερινή συνεδρίαση θα αποδειχθεί ιστορική, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την οικονομία της χώρας, σε μια ακόμη δυσκολότερη κτηματαγορά.Εμείς τολμούμε αυτό που κραυγάζουν γενιές τώρα, Πειραιώτες και Έλληνες: Τολμήστε.Αξιοποιήστε την περιουσία του Πειραϊκού λαού, αξιοποιήστε την περιουσία του Ελληνικού λαού.Τα τελευταία σαράντα χρόνια, μας «κοροϊδεύουν»  με την παρουσία τους το «κουφάρι» της Ραλλείου, το «φάντασμα» του Πύργου, οι κολόνες της βίλας Ζαχαρίου και βεβαίως όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, ντρεπόμαστε στην κυριολεξία, καθώς αντικρίζουμε στα μάτια τους εργαζόμενους  στο γκαράζ, όπου οι συνθήκες είναι όχι τριτοκοσμικές, αλλά τεταρτοκοσμικές. Και όλοι όσοι ασκήσαμε δημοτι
Keywords
Τυχαία Θέματα