Στο κόκκινο η εγκληματικότητα – 50% αύξηση των φόνων μετά από ληστείες

06:37 3/8/2012 - Πηγή: Olympia

Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το πρώτο εξάμηνο του 2012, που δείχνει ότι η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.
Σε γενικές γραμμές, το Α΄ εξάμηνο του 2012, καταγράφονται διακυμάνσεις στη συχνότητα διάπραξης συγκεκριμένων αδικημάτων, που παρουσιάζουν επιμέρους αυξομειώσεις, με βάση τις τοπικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε Περιφέρειας, ενώ παρατηρείται μείωση σε ορισμένους δείκτες εγκληματικότητας, που επηρεάζουν το περιβάλλον ασφάλειας (ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις).

Ειδικότερα, το εξάμηνο του 2012

διαπράχτηκαν (2.021) λιγότερες κλοπές και διαρρήξεις και (269) λιγότερες ληστείες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι το Α΄ εξάμηνο του 2012 συνελήφθησαν συνολικά (93.154) άτομα για εγκλήματα και αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Από αυτά, (8.419) άτομα συνελήφθησαν για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, Τραπεζών κ.λπ. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των αλλοδαπών δραστών κυρίως στα αδικήματα των ανθρωποκτονιών, με κίνητρο τη ληστεία καθώς επίσης στις κλοπές – διαρρήξεις και στις ληστείες, κυμαίνεται σε αυξημένα ποσοστά, σε σχέση με την αριθμητική τους αναλογία στο γενικότερο πληθυσμό.

Παράλληλα, εξαρθρώθηκαν (258) σημαντικές πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν πράξεις βίας ή σοβαρές μορφές αδικημάτων με μεγάλη κοινωνική απαξία. Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν (13.438) σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν σε όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, το περασμένο εξάμηνο συνελήφθησαν, ύστερα από έρευνες των Υπηρεσιών του Σώματος, (164) άτομα, τα οποία καταζητούνταν με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης για σοβαρά αδικήματα, που είχαν διαπράξει σε άλλες χώρες.

Στον τομέα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της ενίσχυσης της Οικονομίας της Χώρας μας, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν σε όλη την Επικράτεια (642) άτομα, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και χρέη προς το Δημόσιο. Σημειώνεται ότι οι συνολικές οφειλές ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο & 58 εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα ανέρχονται στο ποσό του 1.058.963.406,66 ευρώ.

Επίσης το Α΄ εξάμηνο 2012, συνελήφθησαν (44.800) άτομα να εισέρχονται παράνομα τα σύνορα της χώρας μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης καθημερινά απασχολούνται περίπου δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) αστυνομικοί, δηλαδή το ένα τρίτο (1/3) περίπου του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς η χώρα μας αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στην Ε.Ε. λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα συνεχίζει να ανιχνεύεται το 80% με 90% των ανθρώπων, που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην επικράτεια της Ε.Ε.

Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, ένας μεγάλος αριθμός και συγκεκριμένα (74.243) αστυνομικοί διατέθηκαν για την ομαλή διεξαγωγή και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης στις (2

Keywords
Τυχαία Θέματα