Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 600 «γνωστά» και «λιγότερο γνωστά» ονόματα

20:02 28/5/2012 - Πηγή: Olympia

Η λίστα λέγεται ότι είναι έτοιμη. Βρίσκεται στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), οι αρμόδιες υπηρεσίες του οποίου την έχουν συντάξει.

Και όπως ισχυρίζονται όσοι λένε ότι είναι γνώστες του περιεχομένου της περιλαμβάνει τα ονόματα περίπου 600 πολιτικών προσώπων αλλά και αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης που κατά τα περασμένα χρόνια θήτευσαν σε διάφορες θέσεις εξουσίας.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ αυτό το οποίο κάνουν είναι να διασταυρώνουν τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους με τα πραγματικά περιουσιακά τους στοιχεία, τα οποία

έρχονται στην επιφάνεια κατόπιν σχετικής έρευνας προκειμένου να διαπιστώσουν αν:

α) είναι όλα δηλωμένα και

β) είναι δικαιολογημένα, με βάση τα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα.

Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμα “κυνήγι μαγισσών” , αλλά για έρευνα που στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν όλη αυτή την πρωτοβουλία.

Όπως είναι φυσικό τα αποτελέσματα της προσπάθειας, που βρίσκεται – σύμφωνα με πληροφορίες – σε πλήρη εξέλιξη θα γίνουν γνωστά προσεχώς και όπως είναι αναμενόμενο, το ενδιαφέρον για την περίπτωση κορυφώνεται.

Βεβαίως, το γεγονός ότι η έρευνα αυτή συμπίπτει με εκείνη του Ακη Τσοχατζόπουλου είναι σύμπτωση, όπως διαβεβαιώνεται, αλλά σε κάθε περίπτωση δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο σασπένς για το τι επίκειται αμέσως μετά. Νεότερα αναμένονται να γίνουν γνωστά σύντομα, λένε οι πληροφορίες.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι ορισμένοι από τους παραπάνω – άγνωστο ακόμα πόσοι – θα χάσουν τον ύπνο τους κυριολεκτικά, αν κι εφόσον η έρευνα καταστεί δυνατό να προχωρήσει σε βάθος.

Κι αυτό γιατί το δείγμα ελέγχουν είναι πολύ μεγάλο και οι πιθανότητες να εντοπιστούν ατασθαλίες ανάλογο, σε αυτή την περίπτωση.

newscode.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα