Στον Πειραιά έγινε όντως εορτασμός, διότι οι πολίτες σέβονται αυτούς που τους τιμούν.

18:41 6/1/2012 - Πηγή: Olympia
 

Η παρουσία του δημάρχου Πειραιά ήταν ασπίδα προστασίας για όλους, ειδικά για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τον Αρχιεπίσκοπο που άκουσαν κάποιες αποδοκιμασίες.

Ο  Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς

μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων, δήλωσε:

«Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους. Να είμαστε μονιασμένοι, να κάνουμε το καλό, να αντέξουμε στα δύσκολα και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Ο Δήμαρχος Πειραιά

κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά την τελετή, δήλωσε:

«Σήμερα γιορτάζει η Oρθοδοξία σε όλο τον κόσμο, άρα και η αγάπη και η ανθρωπιά. Γιορτάζει και ο Πειραιάς με αυτό που συμβολίζει. Είναι η μόνη ημέρα το χρόνο όπου ο Πειραιάς είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Θα σταθούμε σ αυτό. Εμείς έχουμε πει ότι ασκούμε υπερκομματική δημοτική εξουσία. Κόμμα μας πλέον από τότε που αποχωρήσαμε από την κεντρική πολιτική είναι ο Πειραιάς. Και για τον Πειραιά αγωνιζόμαστε.

Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση, όλοι οι ελεύθεροι χώροι που υπάρχουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά, αυτοδίκαια να περιέλθουν  στο Δήμο για αξιοποίηση,  για να γίνουν χώροι πρασίνου, πολιτισμού και αθλοπαιδιών. Ο Πειραιάς έχει μέλλον  και παρόν.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν υπήρχε φόβος σήμερα από  διαμαρτυρίες πολιτών, ο κ. Μιχαλολιάκος, απάντησε:

«Όπως αντιληφθήκατε ήρθαμε όλοι μαζί πεζοί από την εξέδρα μέχρι και εδώ στη Δημοτική Πινακοθήκη. Και πήγαμε πεζοί μέχρι και την εκκλησία, δεν υπάρχει φόβος.

Η Δημοτική Αρχή έχει συνάψει μια ισχυρή συμμαχία τριμερή: Δημοτική Αρχή – Εργαζόμενοι – Δημότες. Αυτή τη συμμαχία δεν μπορεί κανείς να τη διασπάσει. Αυτή η συμμαχία είναι που πέτυχε να έχουμε καθαρό Πειραιά, περισσότερο παρά ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια.

Έναν Πειραιά με απόλυτη κοινωνική πολιτική, έναν Πειραιά που έφυγε ο ΟΚΑΝΑ και πήγε στα νοσοκομεία, έναν Πειραιά που νίκησε το παρεμπόριο.

Έναν Πειραιά, που αγωνίζεται να ξαναγίνει ο Πειραιάς το κέντρο της ναυτοσύνης, για αυτό και ζητήσαμε επίσημα και παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την επανεγκατάσταση αυτοτελούς και ισχυρού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ένας Πειραιάς που λέει ότι προηγείται το έργο υπόγειος σήραγγα από το ΣΕΦ μέχρι το λιμάνι, παρά τα δήθεν τραινάκια, τα οποία κόβουν τη θέα του Πειραιά προς την θάλασσα και αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του. Ένας  Πειραιάς που μάχεται δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και προπαντός το λαό του.»

Ο κ. Μιχαλολιάκος, στην τελετή που ακολούθησε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, προσέφερε από μια ασημένια τριήρη, τονίζοντας ότι συμβολίζει την ναυτοσύνη και τον πολιτισμό, στην μακραίωνη ιστορική διαδρομή του Πειραιά, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κκ Ιερώνυμο, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κ. Γ. Σταυρόπουλο, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Μιχ. Κωσταράκο καθώς και στους δεκαέξι βατραχανθρώπους που κολύμπησαν για

Keywords
Τυχαία Θέματα