Συνάντηση Στουρνάρα – Dallara

Για τις 4 το μεσημέρι ορίστηκε η συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον Charles Dallara του IIF.

Ο Dallara, γνωστός από το PSI την περασμένη άνοιξη, έρχεται στην Ελλάδα την ώρα που έχει ανοίξει εκ νέου το θέμα για νέα αναδιάρθρωση

του χρέους.

Νωρίτερα, σε συνέδριο της Ελληνικής Ενωσης τραπεζών, ο Dallara είπε ότι είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνει κάτι για το χρέος της Ελλάδας. Η μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που έλαβε η χώρα είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσει κανείς. Η επιστροφή όλων των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα πρέπει να γίνει.

Το ΔΝΤ έχει δίκιο που θέτει το θέμα τι μπορεί να κάνει η Ε.Ε. για την εμπλοκή του επίσημου τομέα. «Δεν έχει όμως δει ότι θα πρέπει και το ταμείο να έχει ρόλο στη διαδικασία, βλέποντας τι μπορεί να κάνει από την πλευρά του για το θέμα».

«Πρέπει να πέσει η χώρα για να καταλάβουν ότι είναι εξαιρετικές οι συνθήκες και πρέπει να δράσουν;», αναρωτήθηκε και ζήτησε από το ΔΝΤ δημιουργικές ιδέες για το ζήτημα.

“ΕΕ και ΔΝΤ θα πρέπει να βρουν το σωστό μείγμα για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους με μείωση επιτοκίων και μεταθέσεις αποπληρωμής τίτλων”, σημείωσε ενώ χαρακτήρισε “μη παραγωγική” τη συζήτηση για κούρεμα του επίσημου τομέα.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα