Τα επεισόδια στις παρελάσεις αυτη την στιγ μή

13:12 25/3/2012 - Πηγή: Olympia

Με καθυστέρηση 10 λεπτών άρχισε η παρέλαση, στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συγκεντρώθηκαν στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου. Στη διάρκεια της παρέλασης, μέρος των μαθητών που συμμετείχε

σε αυτή, δεν έστρεψε το κεφάλι στους επισήμους

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει παραταχθεί μπροστά τους και τους εμποδίζει να φτάσουν στο οδόστρωμα της εξέδρας των επισήμων. Στις 11.30, η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων, που κινήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ παρίστανται ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ), ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο σε αργία περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, με εκπροσώπους των στρατιωτικών και λοιπών αρχών της πόλης.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

Πάτρα

Στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Αγίου Νικολάου έχει στηθεί η εξέδρα των επισήμων, ενόψει της παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να λάβει αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μην διαλυθεί η παρέλαση και να διεξαχθεί κανονικά.

Ένταση και προσαγωγές

Μόνο για τους επίσημους τελέστηκε η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας ενώ αστυνομικοί απαγόρευαν στους πιστούς να προσεγγίσουν τον Ναό. Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στην πλατεία Όλγας, όταν πολίτες επιχείρησαν να προσεγγίσουν την οδό Αγίου Ανδρέου, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο προσήχθη στην Ασφάλεια.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί αυτή την ώρα η Αγίου Νικολάου, με τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά κατά των μελών των λαϊκών συνελεύσεων της Πάτρας που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό κατά των αστυνομικών. Η αστυνομία έχει απωθήσει τους διαδηλωτές στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και παραμένουν στο σημείο.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

Κρήτη

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται οι πόλεις της Κρήτης κοντά στα σημεία που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου για την αποφυγή επεισοδίων.

Ωστόσο η Αστυνομία δεν κατόρθωσε να περιφρουρήσει την παρέλαση στο Ηράκλειο καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, κόσμος μπήκε με “άγριες διαθέσεις” στην παρέλαση παρακάπτοντας τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί (βλέπε παρακάτω φωτό) στην πλ. Ελευθερίας, ενώ τα ΜΑΤ, αντέδρασαν ρίχνοντας χημικά.

Διαβάστε εδώ και εδώ σχετικά.

Λάρισα

Σε πρωτόγνωρες συνθήκες θα ξεκινήσουν το μεσημέρι οι παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στις Θεσσαλικές πόλεις και ειδικότερα στις τέσσερις πρωτεύουσες των Θεσσαλικών νομών.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα