Τα πρακτικά της εξέτασης Καπελέρη για την λίστα. “Ομολογία” ρουσφετιού στον Παπακωνσταντίνου!

20:47 3/10/2012 - Πηγή: Olympia

Για άλλη μία φορά το Ολυμπία φέρνει στην δημοσιότητα αυτά που όλοι προσπαθούν να κρύψουν ή να χαλκεύσουν. Εσείς μπορείτε να διαβάσετε και να κρίνετε.

Το πρώτο μέρος αφορά την κατάθεση Καπελέρη από την οποία προκύπτουν δύο μεγάλα ζητήματα.
1. Ο Παυλόπουλος τεκμηριώνει νομικά την παρόλα που ακούστηκε περί μη δυνατότητας χρησιμοποίησης της λίστας. Επίσης αποκαλύπτει την ανακολουθία δηλώσεων Παπακωνσταντίνου και Καπελέρη, σχετικά με τον τρόπο που διακινήθηκε η λίστα,

αλλά και το περιεχόμενο της.
2. Η Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε ότι ο “πράσινος” ΣΔΟΕ, λειτουργούσε παράνομα χωρίς την επίβλεψη εισαγγελέα!! Για μεγάλο χρονικό διάστημα που φαίνεται να συμπίπτει με το διάστημα που ζαλιζόταν η λίστα ανάμεσα σε υπουργούς και γραμματείς.
Το κυριότερο; Ο Καπελέρης ομολογεί ότι έκανε έλεγχο μετά από απαίτηση του Παπακωνσταντίνου χωρίς να τηρήσει την διαδικασία. Ένας έλεγχος “ρουσφέτι” στον υπουργό, προκαλώντας την καταγγελία της Κωνσταντοπούλου περί “εκβιασμών”.

Διαβάστε το, θα ακολουθήσει και το εξ’ ίσου τρανταχτό μέρος του Διώτη. Είναι πασιφανές
ότι κάποιοι ψεύδονται και κυκλοφορούν ελεύθεροι.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Από εδώ και πέρα όλοι θα πρέπει να έχουν μια αυτοσυγκράτηση κύριε Πρόεδρε, αλλιώς δεν πρόκειται να τελειώσουμε. Κύριε καπελέρη, στο πρώτο ερώτημα αν δεν κάνω λάθος η απάντηση που βγαίνει προς τον κύριο Κακλαμάνη, είναι ότι όσο καιρό είσαστε εσείς εκεί λίστα πολιτικών προσώπων δηλαδή βουλευτών εν ενεργεία, δεν υπήρχε εκτός από τα πρόσωπα που αναφέρατε τα πολιτικά και να τα αναφέρουμε, είναι η περίπτωση του κυρίου Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.) : Ότι ενδεχόμενα σαν υποθέσεις.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Ότι εκκρεμούσε στη δικαιοσύνη τότε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.) : Όχι για το πόρισμα, για τον έλεγχο των υποβρυχίων των εξοπλισμών στο Άμυνας το αρχικό πόρισμα.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Σαν υπόθεση την είχατε εσείς.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.) : Δεν θυμάμαι να υπήρχε
κάτι εν ενεργεία, βουλευτή που να είχε καταγγελθεί κάτι.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Λίστες σαν αυτές που βλέπουμε δεν υπήρχαν.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.) : Τουλάχιστον στο γραφείο μου. Εάν υπήρχε μια καταγγελία σε μια περιφερειακή διεύθυνση δεν το ξέρω.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Άρα, είπατε και επαναλάβετε ότι λίστα με εν ενεργεία βουλευτές εσείς δεν υπήρχε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.) : Να το επαναλάβω, όχι.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Δεύτερον, επειδή θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο από τα ζητήματα που μας απασχολούν τώρα και η κοινή γνώμη έχει σημασία για σας, γιατί είσαστε ο πρώτος που το χειριστήκατε το θέμα. Μιλάω για τη λίστα Φαλτσιανή. Εγώ τη λέω λίστα σαν υπόθεση ξέρω τι συνέβη, εγώ θέλω τις διευκρινήσεις που πρέπει να δώσετε συμπληρωματικά σε αυτά που είπατε στον κύριο Κακλαμάνη.
Θέλουμε να μας πείτε το εξής, γιατί είναι δεδομένο ότι τη λίστα αυτ

Keywords
Τυχαία Θέματα