ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΠΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: ΓΙΑΤΙ;

Γράφει ο Ψυλλιασμένος Πολίτης

Αργά αλλά σταθερά αποκαλύπτεται και ο ρόλος και η σκοπιμότητα εκείνων των κύκλων, επιχειρηματικών και μιντιακών, που επιδιώκουν την παράταση του βίου της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου.  Μιας κυβέρνησης με 49 αταίριαστους νοματέους –ιστορικό ρεκόρ της πολιτικής μας ζωής- που μοιάζει περισσότερο με πολιτικό λούνα παρκ, το οποίο συνθέτουν «πλουμισστά αλογάκια» και, κυρίως, «πολύχρωμα συγκρουόμενα».  Ναι,  αγαπητοί αναγνώστες του Olympia,

αυτή την κυβέρνηση κάποιοι –τους γνωρίζουμε καλά, γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις τους, οι εφημερίδες τους και τα κανάλια τους καταρρέουν- στηρίζουν με νύχια και με δόντια μολονότι γνωρίζουν ότι:

-         Δεν έχει ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης.

-         Άρα, όσο μακροημερεύει, στην οικονομική κρίση προστίθεται και κορυφαίο θέμα δημοκρατίας.

-         Πέραν τούτου αποτελείται, στο μεγαλύτερο μέρος της, από τους ίδιους αποτυχημένους και ανίκανους υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου.  Αυτούς που μας οδήγησαν στη καταστροφή και στα πρόθυρα της κοινωνικής έκρηξης.  Ναι, αυτούς τώρα τους βαφτίζουν «επίδοξους σωτήρες».

Γι’ αυτό είπα ότι είναι εύκολο να αποδείξει κανείς και το ρόλο και τις σκοπιμότητες των «πιστονιών» της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, από τα «βοτσαλάκια» του Φαλήρου ως τις παρυφές της Αττικής Οδού αλλά και τους «παρόχθιους» της Μεσογείων και της Μιχαλακοπούλου.  Και να τα αποκαλυπτήρια:

          Πρώτος και βασικός στόχος:  Φυσικά, να στηρίξουν τα καταρρέοντα συμφέροντά τους, μέσα από μια διακομματική και «συνυπεύθυνη», όπως εξηγούμε παρακάτω, πλην όμως ανεξέλεγκτη διανομή των τελευταίων πόρων του ελληνικού δημοσίου, ιδίως δε των πόρων του ΕΣΠΑ. Ό,τι απόμεινε δηλαδή «τσιμέντο να γίνει».  Ή καλύτερα, «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει …… η τσέπη μας».  Με εκκλησιαστικούς όρους: «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον»! Συνηθισμένοι ήταν βεβαίως από το πώς δόθηκε, την τελευταία στιγμή και με πλήρη αδιαφάνεια, το 2ο ΚΠΣ επί Σημίτη, σε «εθνικούς προμηθευτές» και «εθνικούς εργολάβους».  Περίπου είναι οι ίδιοι και σήμερα.  Απλώς βρήκαν συμμάχους και ορισμένους που τότε μέμφονταν την αδιαφάνεια και τα διαπλεκόμενα! Σήμερα βέβαια που η διαπλοκή είναι συλλογική, μέσα στη βαθιά οικονομική κρίση και τα καταρρέοντα συμφέροντά τους, η διαπλοκή συνασπίζεται, «συμπαγής» και «αρραγής»!!!

          Δεύτερος και εξίσου βασικός στόχος:  Μέσα από τη μακροημέρευση της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, έτσι όπως μετέχει –κακώς, κάκιστα, το λέει όλη η βάση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τι να γίνει, καθένας πρέπει να γνωρίζει ότι ο Α. Σαμαράς εκβιάστηκε να το κάνει για να μην πτωχεύσει η χώρα- και η Νέα Δημοκρατία, επιχειρείται ο επιμερισμός των ευθυνών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.  Τόσο του ίδιου όσο και των υπουργών του.  Δηλαδή με απλά λόγια:  Μιας και ο Λ. Παπαδήμος, με τους ίδιους υπουργούς που κατέστρεψαν τον τόπο, συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό έργο του Γιώργου Παπανδρέου, ευθύνη δεν θα μπορέσει κανείς ν’ αναζητήσει στο μέλ

Keywords
Τυχαία Θέματα