Τα θέματα και οι συναντήσεις που θα “παίξουν” αυτή την εβδομάδα – Όλη η καυτή ατζέντα

09:21 9/1/2012 - Πηγή: Olympia

ΑΠ’ ΟΛΑ έχει ο μπαξές αυτή την εβδομάδα: Μέρκελ, Σαρκοζί, Μόντι, Παπαδήμο, Σαμαρά, Παπανδρέου, ΕΚΤ, PSI, Άρειο Πάγο. Το ..”λουκούμι” την Παρασκευή!

Η πρώτη «καθαρή» εβδομάδα μετά τις γιορτές ξεκινά με ..ενδιαφέρουσες συναντήσεις εντός κι εκτός συνόρων.

- Φυσικά, πρώτη είδηση θα «παίξει» η συνάντηση ΠαπαδήμουΣαμαρά, στο πλαίσιο συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, που όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν επαφές με τους Παπανδρέου και Καρατζαφέρη.

*Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τους αναπληρωτές Υπουργούς Σαχινίδη και Οικονόμου, για την πορεία του PSI και των εσόδων, ενόψει της νέας έλευσης της τρόικα.

*Οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης, αναμένεται να περάσουν για τρίτη φορά το κατώφλι του Αρείου Πάγου, προκειμένου να δώσουν νέες διευκρινήσεις για τις καταγγελίες τους. Την περασμένη Παρασκευή, όπως είχαμε γράψει στο ΟΛΥΜΠΙΑ, έδωσαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο χειρόγραφα υπομνήματα είκοσι συνολικά σελίδων, αναφέροντας το “τρίτο” πρόσωπο που βρισκόταν κοντά σε Υπουργό και ζητούσε επίσπευση υποθέσεων ή και “κλείδωμα στο συρτάρι”. Κατά την συνάντησή τους με τον κ.Μακρή, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα διευκρινίσουν εάν οι «ενοχλήσεις» των τρίτων προσώπων που καταγγέλουν (υπηρεσιακών παραγόντων και μη) αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.

*Μέρκελ και Σαρκοζί θα συναντηθούν για να οριστικοποιήσουν την πρόταση για το φόρο Τόμπιν, επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, που αναμένεται να ανοίξει νέα αντιπαράθεση με τη Βρετανία. Η Γαλλία θέλει να υιοθετήσει τον εν λόγω φόρο άμεσα, η δε Γερμανία αργότερα. Η Βρετανία αντιδρά εδώ και καιρό ενάντια στον φόρο.

- Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, ο ΟΔΔΗΧ αναμένεται να προχωρήσει σε μια ακόμα δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, με στόχο την άντληση 1,25 δις για να ενισχυθούν τα κρατικά έσοδα.

- Την Τετάρτη, θα έχουμε μια ακόμα συνάντηση, αυτή τη φορά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, για να προετοιμάσουν το έδαφος για την «τριπλή» συνάντηση της 20ης Ιανουαρίου μεταξύ Μέρκελ, Σαρκοζί και Μόντι.

- Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο ρόλος της οποίας έχει μπει στο στόχαστρο της διεθνούς οικονομίας. Αγορές και αναλυτές θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στα λόγια του Μάριο Ντράγκι τόσο για το αν θα συνεχίσει τις αγορές κρατικών ομολόγων, όσο και για το αν θα υπάρξει απόφαση ή πρόθεση για νέα μείωση των επιτοκίων του ευρώ.

*Την ίδια μέρα, θα συνεδριάσει εκ νέου και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου και αναμένεται να γίνει νέος «πανικός» μετά την πρόταση Παπανδρέου για δυαρχία μέχρι τις εκλογές και έπειτα ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Σε αυτή τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου θα προετοιμαστεί και η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που έχει οριστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

- Όσο για την Παρασκευή; Μπορεί

Keywords
Τυχαία Θέματα