Τεχνική βοήθεια για όλα. Και για τον ΕΛΟΤ από τα… Σκόπια!

19:06 18/1/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το τελευταίο επεισόδιο, με την σπουδή της κυβέρνησης να ξεφορτωθεί και τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πειστηρίων ανικανότητας.

Πλέον, αναζητείται «τεχνική βοήθεια» ακόμη και εκεί που δεν χρειάζεται.

Διερωτάται πια κανείς σε τι χρειάζονται οι πολιτικοί υπεύθυνοι (λέμε τώρα) διαφόρων τομέων, όταν κάνουν πώς και πώς να τους ξεφορτωθούν (τους τομείς)  ή χρειάζονται δίπλα τους αλλοδαπούς για να φέρουν σε πέρας όλα τα εγχειρήματα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τομέας όπου να μην λαμβάνουν «τεχνική βοήθεια».

Τεχνική

βοήθεια για τις αποκρατικοποιήσεις, τεχνική βοήθεια για την σύλληψη της φοροδιαφυγής, τεχνική βοήθεια για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, τεχνική βοήθεια για να μπει τάξη στο Δημόσιο, τεχνική βοήθεια για να αντιμετωπίσουμε την «παράγκα» του ποδοσφαίρου, τεχνική βοήθεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων, των γεωργικών επιδοτήσεων, την εφαρμογή του προγράμματος «ΑΚΣΙΑ», τις πολεοδομίες και την διαχείριση του ΕΣΠΑ από τις περιφέρειες – τις προάλλες έγινε και η πρώτη επίσημη συνεργασία της Ένωσης Περιφερειών με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα.

Η Κομισιόν έστειλε την υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ Task Force για τους κοινοτικούς πόρους.

Η τρόικα ανέλαβε να διορθώσει (με τον γνωστό τρόπο) τα δημοσιονομικά.

Για την στατιστική υπηρεσία φέραμε στέλεχος από το ΔΝΤ (με τα γνωστά αποτελέσματα του φουσκωμένου ελλείμματος).

Για το ποδόσφαιρο κουβαλήσαμε τον Πλατινί.

Με την Γαλλία και το γαλλικό υπουργείο Προϋπολογισμού, Δημόσιου Λογιστικού και Μεταρρύθμισης, υπογράψαμε μνημόνιο, για την «αξιολόγηση όλων των δομών του κράτους και των υπαλλήλων του». Υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, μας είπαν, διότι το ΑΣΕΠ πάει με όλα!

Προηγουμένως, η αξιολόγηση είχε ανατεθεί στον ΟΟΣΑ, που εξέδωσε έκθεση-σοκ, για να μας πουν μετά (οι πάνσοφοι δικοί μας) πως «αυτά είναι γνωστά» – αλλά αν και γνωστά δεν διορθώνονται!

Ανακοινώθηκε και ένας… οδικός χάρτης, προκειμένου, όπως μας είπαν, να καθοριστεί για κάθε έργο, ο τύπος της αιτούμενης βοήθειας – είτε άμεσα μέσω των Εθνικών Αρχών, Ευρωπαϊκών Οργάνων, Διεθνών Οργανισμών, πιστοποιημένων υπηρεσιών, είτε μέσω του ιδιωτικού τομέα.

Γερμανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι, αμερικανόφερτοι από την έδρα του ΔΝΤ, διεθνείς γυρολόγοι και πολυθεσίτες τύπου Άνχελ Γκουρία από τον ΟΟΣΑ, ο Γερμανός υφυπουργός Φούχτελ που η Μέρκελ όρισε αρμόδιο για την Ελλάδα, η Κομισιόν, διάφοροι επιτηρητές για το περίφημο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η Eurostat και ο πολύς επικεφαλής της Ραντερμάχερ, όλοι παρελαύνουν από τη χώρα για να δώσουν τα φώτα τους, να προσφέρουν τεχνογνωσία, να εκπλαγούν με το χάλι μας, να μας επαναφέρουν στον… ίσιο δρόμο!

Στη γωνία περιμένουν και διάφοροι επιτήδειοι ιδιώτες, μερικοί καταδικασμένοι για διάφορες απάτες.

Μια πρωτοφανής ομολογία αποτυχίας, που αναπόφευκτα οδηγεί στο ερώτημα:

Τι στο καλό χρειαζόμαστε επιτέλους τον Βενιζέλο, τον Ρέππα, τον Χρυσοχοΐδη, τον Γερουλάνο, αυτή την απίθα

Keywords
Τυχαία Θέματα