Θα απολογηθεί κανείς στους Έλληνες φορολογουμένους! Πάνω από το 9% του ΑΕΠ θα είναι φέτος το έλλειμμα . . .

Πλήρης κατάρρευση των προσπαθειών που κατέβαλαν οι Έλληνες όσο η κυβέρνηση Παπανδρέου έλεγε ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο!

Πλήρης κατάρρευση και των ισχυρισμών ότι το μείγμα πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήταν το σωστό.

Το έλλειμμα της Ελλάδας για φέτος μπορεί να ξεπεράσει το 9% του ΑΕΠ

(!) είπε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στη Wall Street Journal. Αιτία; Η βαθύτερη ύφεση που επικαλούνται αυτοί που την δημιούργησαν!

«Πιθανότατα θα είναι πάνω από 9%, καθώς η ύφεση φέτος θα διαμορφωθεί κοντά στο 6%. Οι πρώτες εκτιμήσεις για το έλλειμμα βρίσκονται κοντά στο 9,2%», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Τώρα, το πρόβλημά τους είναι το πως θα εισπράξουν τους φόρους, αφού με την αφαίμαξη σε εισοδήματα και χαράτσια, ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει!

«Η συλλογή των φόρων παραμένει το βασικό πρόβλημα» είπε στην εφημερίδα, λέγοντας ότι τους τελευταίους δύο μήνες η κυβέρνηση περίμενε έσοδα από φόρους κοντά στα 12 δισ. ευρώ, αλλά τελικά θα εισπράξει 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού στο 10μηνο άγγιξε τα 20,1 δισ. ευρώ, έναντι του νέου στόχου 20,3 δισ. € που προσδιορίστηκε μετά το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2012.

Παρά τα χαράτσια και τα νέα μέτρα, τα έσοδα του κράτους στο 10μηνο είναι μειωμένα κατά 4,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010!!! Δηλαδή, μια τρύπα στο νερό . . .

Μέχρι στιγμής, η “μαύρη τρύπα” αγγίζει τα 2,9 δις. Μέχρι το τέλος του έτους έχει ο θεός . . .

Φυσικά, τα νέα μέτρα δεν τα αποφεύγουμε . . .


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα