ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Ή ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ…. ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

η ιδέα είναι απλή και μπορεί να έχει διάφορες εκδοχές ανάλογα το πόσο πλήρη ή/και οριστική θέλει κανείς την εφαρμογή της.

Η ΔΕΗ διαχειρίζεται και αξιοποιεί για λογαριασμό του Ελληνικού δημοσίου και των Ελληνων πολιτών ορυκτό πλούτο αξίας περίπου 200-240 δις ευρώ με σημερινές τιμές. Η εταιρεία κάνει τζίρο περίπου 6 δις το χρόνο πουλώντας

περίπου 60 δις κιλοβατώρες το χρόνο. Το απόθεμα αυτό επαρκεί για τις ανάγκες της χώρας μας για τα επόμενα 45 χρόνια και αυτός είναι και ο ορίζοντας της λύσης.

Στόχος 1. Δημιουργία ρευστότητας στην Ελληνική αγορά.
Στοχος 2. Αναπτυξη ενεργειακού τομέα / Δημιουργία εναλλακτικών πηγών / μέσων και τεχνολογίας για μελλοντική χρήση.
Στόχος 3. Μειωση του χρέους της χώρας και των αναγκών της σε δαπάνες για πληρωμή τόκων/δανείων.
Στόχος 4. Δημιουργία θέσεων εργασίας, συνολικά ανάπτυξη!

Κάνουμε λοιπόν μια μαζική προ-πώληση ενέργειας μόνο που αντί για τηλεκάρτες όπως στην περίπτωση του ΟΤΕ, εκδίδουμε ένα νέο νόμισμα για παράλληλη χρήση με το ευρώ και μόνο στο εσωτερικό της χώρας και για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ορίζουμε 1 Νέα Δραχμή = 0,01€ και πάγια τιμή για 1 Κιλοβατώρα 8 Νέες Δραχμές

Εκδίδουμε 450 εκατομμύρια σε κάθε αξία, γραμμάτια σε νέες δραχμές με τα οποία αντικαθιστούμε όλα τα τραπεζογραμμάτια του ευρώ που όμως κυκλοφορούν παράλληλα και γίνονται εξίσου δεκτά σε όλες τις συναλλαγές όμως, κατατίθενται στο δημόσιο ταμείο από όλες τις υπηρεσίες, ΔΕΚΟ κλπ.

Έτσι έχουμε γραμμάτια 100-200-500-1000-2000-5000-10000-50000 νΔρχ που αντιστιχούν σε 1-2-5-10-20-50-100-500 ευρώ.
Φέρνουμε στην αγορά μια απαίτηση του πολίτη για χαρτονόμισμα 1-2 ευρώ, καταργούμε το έτσι κι αλλιως σπάνιο 200ευρώ και διατηρούμε ατόφια τα κέρματα που έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα κέρματα του 1 & 2 ευρώ κόβονται πλέον μόνο για συλλεκτικούς λόγους και τα αναμνηστικά 2 ευρα κόβονται κάθε χρόνο σε 1εκ τεμάχια μόνο (τα ελληνικά κέρματα ευρώ γίνονται έτσι περιζήτητα στους συλλεκτικούς κύκλους)

Συνολική αξία 309,6 δις ευρώ / 30,96 τρις νΔρχ που ισοδυναμούν σε 3,87 τρις Κιλοβατώρες.

Τα γραμμάτια έχουν διάρκεια 44 χρόνια και 1 χρόνο επιπλέον για την μετατροπή τους σε ευρώ. Εννοείται επίσης ότι γίνεται νομοθετικά ρύθμιση για την αποδοχή των γραμματίων σε όλες τις εντός της χώρας συναλλαγές.

Έτσι αντικαθιστούμε 1-1 όλα τα τραπεζογραμμάτια ευρώ όπου στην χώρα, τράπεζες, ταμεία, εταιρείες τα πάντα και οι τράπεζες και δημόσια ταμεία δέχονται μέν και ευρώ, πληρώνουν όμως μονο σε νΔρχ.

Συγκεντρώνουμε -εντελώς αυθαίρετα- 100 δις ευρώ.

Ρευστοποιούμε σε νΔρχ όλα τα ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου από τράπεζες/ταμεία ιδιώτες κλπ στο άρτιο. Αυτή η κίνηση δίνει άμεση ρευστότητα, με μόνη απώλεια τα προσδοκόμενα κέρδη απο τόκους μέχρι την λήξη τους… τα χρήματα αυτά μπορούν να επενδυθούν εκ νέου σε υγιή ομόλογα νέων εκδόσεων με νέους όρους μόλις αποκατασταθεί η κατάσταση ή εφόσον δεν γίνονται δεκτά στο εξωτερικό, μπορούν να αγοράσουν ακίνητα, να γίνουν επενδύσεις, ν

Keywords
Αναζητήσεις
εκθεση δημοσιας διαβουλευσης
Τυχαία Θέματα