Τι άκουσαν πάλι τα αυτάκια μας από τον Beni . . . !

Στη Βουλή από τις 3 έως τις 7 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός για το 2012, είπε ο Βενιζέλος. Μέχρι εδώ καλά, αν και με τις ημερομηνίες δεν τα πάνε και τόσο καλά από την εποχή πρωθυπουργίας Παπανδρέου.

Όσο για τα υπόλοιπα που είπε,θα προσπαθήσουμε

να τα αποτυπώσουμε με τρόπο που το εγκεφαλικό θα έρθει στο τέλος!

Όπως είπε, παρουσιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012, θα είναι ένας προϋπολογισμός που μειώνει το χρέος, ενώ η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα λιτότητας για το 2012 εφόσον εφαρμοστούν όσα έχουν ήδη ψηφιστεί.

“Ενώ κάθε προϋπολογισμός συνοδεύεται από νέο φορολογικό νόμο που επιβάλει μέτρα εισπρακτικά, εδώ αυτά έχουν προηγηθεί. Δεν πρόκειται να ακολουθήσει ένας νόμος με τον οποίο να επιβληθούν νέες περικοπές στις αποδοχές και τις συντάξεις, νέοι φόροι”.

Δηλαδή, θέλει να μας πει ότι η νέα ύφεση που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2012, της τάξεως του 2,8% θα αντιμετωπιστεί χωρίς μέτρα.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης πως η τρόικα θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο (Σάββατο) συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή ομολόγων (PSI) διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν 2,3 ή 4 επιλογές για τον τρόπο της ανταλλαγής, από τις οποίες θα διαλέξουν οι ιδιώτες επενδύτες. Πρόσθεσε πως δεν θα υπάρξουν διαφορετικές επιλογές για τις ελληνικές και τις ξένες τράπεζες, ενώ τόνισε ότι η ανταλλαγή θα είναι εθελοντική.

Στο τέλος αφήσαμε το πλέον τεράστιο θέμα: «Όλα τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε ειδικό λογαριασμό για τις ευπαθείς ομάδες»!!!

Υπουργέ, σύμφωνα με τον άτυπο πρωθυπουργό Ράιχενμπαχ, η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα αγγίζει τα 60 δις, με τα 8 δις να είναι άμεσα εισπράξιμα.

Ωστόσο, ο οικονομικό μη ενεργός πληθυσμός προσεγγίζει τα 5 εκατ. άτομα, όταν ο ενεργός είναι λίγο πάνω από τα 4 εκατ. πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Τί περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός για το 2012! Νέα ύφεση 2,8% . . .

Καταλαβαίνετε τι μας περιμένει . . .


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα