Τι νέα από το Γαλατικό χωριό;

23:53 24/5/2012 - Πηγή: Olympia

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Ευρώπης, κάποιο σωτήριο έτος της Ιστορίας.
Μέσα στο παλάτι της Καίσαρος της εποχής-της στιβαρής και αυστηρής Μερκέλιους , επικρατεί ανησυχία. Η Μερκέλιους έχει καλέσει τους συνεργάτες της για σύσκεψη. Όλοι κάθονται γύρω από ένα μεγάλο δρύινο τραπέζι, με απλωμένους παπύρους πάνω του, και χάρτες, και τους μελετούν με προσοχή.
Δίπλα στην Καίσαρα κάθεται ο έμπιστος και σκληρός συνεργάτης της, ο Σόιμπλους, και δίπλα του ο ατακτούλης Μπαρόζιους. Παραβρίσκεται και το παλικάρι από τον βορά, με την κοφτή προφορά του, ο Ολιρένιους, που κρατά το χέρι της σικάτης Λαγκαρδίας.

Την παρέα
συμπληρώνουν ο ασχημούλης Έρμαν βάνιος Ρόμπιος και οι δύο Κλώδιοι, ο Ιωάννης Κλώδιος Τρισέους και ο Ιωαν. Κλ. Γιουνκέριους.
Σ΄όλη την επικράτεια της κυριαρχίας των Αρείων, μέχρι πρότινος επικρατούσε ησυχία και τάξη, η γνωστή PAX ARIANA.
Οι Φράγκοι, οι Λατίνοι, οι Ίβηρες, οι Κέλτες, οι Βρετανοί, οι Σλάβοι, οι Γότθοι, όλοι αυτοί, τελούσαν κάτω από την κυριαρχία των Αρείων, εν πλήρη πειθαρχία. Όλοι; Όχι όλοι.
Υπάρχει στην εσχατιά της Αυτοκρατορίας ένα μικρό Γαλατικό χωριό, που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Όλοι το ξέρουν ότι είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες, και γι αυτό προσπαθούν συνεχώς να τους φέρουν στα ίσια τους.
Οι Γαλάτες είναι χωρισμένοι σε φατρίες και η κάθε φατρία έχει έναν αρχηγό, που είναι πιο τρελός από τους απλούς υπηκόους. Για να ξεχωρίζει η κάθε φατρία, έχει ένα διαφορετικό έμβλημα και χρώμα στο λάβαρό της. Για την συγκεκριμένη εποχή που μιλάμε, η φατρία με το πράσινο λάβαρο με σήμα έναν χολερικό ήλιο, έχει αρχηγό τον Βαγγελοβελίξ. Αυτός από μικρός κυνηγούσε στα δάση αγριογούρουνα, κι έπειτα έτρωγε 5-6 στην καθισιά του,-αλλά και μιλούσε πολύ χωρίς να λέει τίποτα- γι αυτό έχει λίγα κιλάκια παραπάνω. Πριν απ΄αυτόν, αρχηγός αυτής της φατρίας ήταν ο Βλαμενογιωργίξ, αλλά τον έδιωξαν, γιατί παρέδωσε σύσσωμο το Γαλατικό χωριό στην αυτοκρατορία των Αρείων, για να ξεπληρώσει κάποια χρέη που άφησε ο πατέρας του, και τώρα γυρίζει σαν την άδικη κατάρα.
Αρχηγός της φατρίας με το μπλε λάβαρο και την σβησμένη δάδα, τώρα είναι ο Σαμαραστερίξ, που ήταν συμμαθητής του Βλαμενογιωργίξ, φίλοι από μικροί και αλληλουποστηριζόμενοι. Στην παρέα είχαν και μια σπαθάτη χαμογελαστή κοπελάρα, την Ντοράλα, πολύφερνη νύφη, η οποία είχε από χρόνια σχέση έρωτα και μίσους με τον Σαμαραστερίξ. Ο εν λόγω, κάποια φορά, τα χάλασε με τον πατέρα της κοπελιάς, τον αειθαλή Δρακουμελίξ, και για ένα μεγάλο διάστημα οι σχέσεις τους είχαν ψυχρανθεί.
Αλλά μια που ο έρωτας και το χρήμα δεν κρύβονται, ήρθε κάποια στιγμή ο καιρός και οι δύο νέοι τα βρήκαν πάλι μεταξύ τους, χαρίζοντας την ευτυχία στους υπηκόους.
Στην παρέα προσπαθεί να χωθεί και ένα δειλό παλικάρι-δεν μπορεί να το πεις-, που αρχηγεύει σε μια μικρή φατρία με ασαφή χρώματα και πιστεύω, που τον λένε Σιγανοφωτίξ.
Περιμένει πως και πώς να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπου τον καλέσουν, για το καλό του χωριού. Υπήρχε στην παρέα των φατριών που λέμε, και ένα σωματώδες αγόρι, ο Κωλο
Keywords
Τυχαία Θέματα