Την μη πληρωμή όσων δεν δέχθηκαν τις ανταλ λαγές ομολόγων της Αργεντινής υποστηρίζει η Αμερική!

11:57 7/4/2012 - Πηγή: Olympia

από τον Κοτσαρίκο

Δείχνει τον δρόμο και για όσους δεν δέχονται την ανταλλαγή Ελληνικών ομολόγων?

Η Αμερικάνικη κυβέρνηση υποστήριξε την Αργεντινή στην τελευταία της νομική μάχη για την πτώχευση του 2002, υποστηρίζοντας ότι η Αργεντινή δεν θα πρέπει να πληρώσει τους πιστωτές που δεν δέχθηκαν την ανταλλαγή ομολόγων.

Μετά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώχευση,

η χώρα αντιμετωπίζει μια σειρά από δικαστικές διαμάχες με σκοπό την πλήρη πληρωμή των ομολογιούχων οι οποίοι απέρριψαν τις ανταλλαγές ομολόγων. Το 92% του χρέους της Αργεντινής αναδιαρθρώθηκε από το 2005 έως το 2010.

Στις 23 Φεβρουαρίου η Αργεντινή διατάχθηκε από έναν δικαστή του Μανχάταν να πληρώσει τους κατόχους ομολόγων που δεν δέχθηκαν την ανταλλαγή. Η αντίδραση της Αργεντινής ήταν άμεση, ασκώντας έφεση επί της αποφάσεως.

Την Τετάρτη, δικηγόροι της Αμερικάνικης κυβέρνησης κατέθεσαν μια αναφορά ”amicus curiae” ζητώντας να ανατραπεί η απόφαση του δικαστή για πληρωμή των ομολόγων.

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, η απόφαση του δικαστή θα μπορούσα να επιτρέψει σε έναν μόνο πιστωτή να ματαιώσει την εφαρμογή ενός διεθνούς υποστηριζόμενου προγράμματος αναδιάρθρωσης και κατά συνέπεια να υπονομεύσει τις προσπάθειες δεκαετιών της Αμερικάνικης κυβέρνησης για την ενθάρρυνση ενός συστήματος συλλογικής επίλυσης προβλημάτων χρέους.

Περισσότερα στην αρχική δημοσίευση του Reuters


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα