ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ

11:51 23/1/2012 - Πηγή: Olympia

Του Δημήτρη  Καραγκούνη
Πολιτικού μηχανικού

Εμβρόντητοι άκουγαν από την τηλεόραση,όσοι άντεχαν, το επιθανάτιο παραλήρημα του ΓΑΠ στο εθνικό συμβούλιο τιυ ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο και οι συνένοχοί του, οι βουλευτές του, που μέχρι πριν λόγο καιρό τον χειροκροτούσαν  όρθιοι όταν ανάγγελλε τις μνημονιακές σωτηρίες της χώρας ενώ μας βύθιζε στην καταστροφή.
Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο μειωμένης αντίληψης, όπως όλοι γνώριζαν. Είναι και παρανοϊκός, αφού θριαμβολόγησε για την

διετία του και υπεράσπισε ακόμα και τώρα το περίφημο δημοψήφισμα.
Εκτέλεσε με επιτυχία την εντολή που είχε, να φέρει δηλαδή το ΔΝΤ στην Ελλάδα και μέσω αυτής στην Ευρώπη. Θα είναι έγκλημα που θα βαρύνει την επόμενη κυβέρνηση και όλους τους βουλευτές, αν δεν παραπεμφθεί σε δίκη για εσχάτη προδοσία.
   Εκείνο που αξίζει να υπογραμμισθεί διαβάζοντας αναλύσεις έγκριτων οικονομολόγων είναι το εξής: Όλοι διαπιστώνουν ότι τα μέτρα και οι στόχοι του μνημονίου, καθώς και όσα εισηγήθηκε η τρόικα, απέτυχαν παταγωδώς. Και όλοι διερωτώνται  γιατί επιμένουν ενώ το φάρμακο είναι λάθος.
Πλανώνται όμως οικτρά. Κανένας από αυτούς δεν είναι ηλίθιος. Κανείς από την τρόικα δεν κάνει λάθος. Αυτός ήταν εξ αρχής ο σκοπός τους, δηλαδή η διάλυση της οικονομίας, η εξαθλίωση των εργαζομένων, ώστε να επακολουθήσει η λεηλασία του πλούτου της χώρας σε τιμή ευκαιρίας. Αυτό έκαναν παντού από όπου πέρασαν. Στις αναλύσεις τους ελάχιστοι επισημαίνουν ότι αυτός ήταν και  είναι ο στόχος. Και βέβαια  το κομβικό σημείο της υπόθεσης είναι η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο.
Αν αυτό περάσει, τότε η υποδούλωση  και η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική και χωρίς επιστροφή. Και ο μεν Παπαδήμος , ντόπια φωνή της τρόικας, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δεχθεί. Αν όμως ο Αντώνης Σαμαράς υποκύψει, αν δεν αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο, τότε η νίκη της Ν.Δ. θα είναι χωρίς αντίκρισμα. Και θα έχει ιστορική ευθύνη προσωπικά. Ελπίζω πως δεν θα το επιτρέψει, αν και σε καμία από τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. δεν αναφέρεται εναντίωση στην πιθανότητα υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο.
Δεν είναι και τόσο ευχάριστο για την Ν.Δ.  από μόνο του το γεγονός ότι στο πρόσφατο γκάλοπ της « Καθημερινής», η διαφορά της από το διαλυόμενο  ΠΑΣΟΚ είναι 16,5 μονάδες. Ούτε αρκεί ότι η Ντόρα θα μείνει εκτός Βουλής, απαλλάσσοντας την χώρα από την βλαπτική παρουσία της φαμίλιας Μητσοτάκη. Το ανησυχητικό είναι ότι για πολλοστή φορά η αυτοδυναμία δείχνει να είναι πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Και αυτό ερμηνεύεται εύκολα.
Δεν αρκεί  μόνο ο πατριωτισμός του Σαμαρά. Αν δεν υπάρξει ο σπινθήρας της ελπίδας, του διαφορετικού, του επαναστατικού, του ρεαλιστικού οράματος για την ανόρθωση της πατρίδας, τότε το όνειρο των  «νταβατζήδων» για ακυβερνησία, δηλαδή για κυβερνήσεις συνασπισμού, όπου αυτοί θα κυβερνούν και οι πολιτικοί θα είναι κομπάρσοι, θα γίνει πραγματικότητα.
 Σημαντικός συγγραφέας και δημοσιογράφος της Αργεντινής, αναφερόμενος στο πρόβλημα της Ελλάδας και χρησιμοποιώντας την ανάλογη τραυματική εμπειρία της χώρας του, είπε μεταξύ άλλων:
«Η Αργε
Keywords
Τυχαία Θέματα